DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Stādu gadatirgus Nacionālajā botāniskajā dārzā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

12. septembrī Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī - stādu un amatniecības gadatirgus “Vitamīnu diena”.

Gadatirgū ikviens varēs iegādāties gan tradicionālo, gan retāku un eksotiskāku augu stādus. Tāpat tiks piedāvāti dažādi amatnieku darinājumi un mājražotāju gardumi. Kā ierasts, darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stends ar hortenzijām, rododendriem un citiem augiem. Telpaugi tiks tirgoti vecajā siltumnīcā pie bērnu laukuma.

Sadarbībā ar Salaspils kultūras namu sagatavota muzikālā programma: koncertu “Atvasaras akvareļi” sniegs senioru deju kolektīvs “Madaras”, līnijdeju grupa “Lucia’s Linedancers” un “Salaspils puišu Trio”.

Bērniem būs iespēja radīt pašiem savu mākslas darbu Santas Koras Barzanas Crespo vadītajā smilšu glezniņu darbnīcā.

Apmeklējot gadatirgu, noteikti vērts apskatīt botāniskā dārza stādījumus. Pašlaik ārā zied rudens karalienes dālijas: to ir vairāk kā 350 šķirnes, apmēram puse no kurām - radītas Latvijā. Oranžērijā briest banāni, citroni, papaijas un ananasi, baseinos mīt bruņurupuči un zivtiņas, bet rosīgie papagaiļi sagaida apmeklētājus ar priecīgu čivināšanu.

Aicinām gadatirgus dalībniekus un apmeklētājus atcerēties par piesardzības pasākumiem saistībā ar Covid-19 izplatību. Ievērosim distanci un izvairīsimies no drūzmēšanās!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI