DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ārvalstu investoru padomes izpilddirektores amatā apstiprināta Linda Helmane

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Linda Helmane

Publicitātes foto

Ārvalstu investoru padomes (FICIL) izpilddirektores amatā stājusies Linda Helmane, kas līdz šim padomē pildījusi projektu direktores un vēlāk politikas veidotājas pienākumus. L. Helmanes kā izpilddirektores galveno pienākumu lokā turpmāk būs Ārvalstu investoru padomes stratēģiskās vīzijas īstenošana, kas šobrīd saistīta ar Latvijas digitālās transformācijas un tiesu sistēmas efektivitātes veicināšanu, kā arī investīciju aizsardzību Latvijā.

“Linda sevi īpaši pierādīja Covid-19 krīzes laikā ar neizsmeļamu motivāciju un darba sparu. Viņas priekšrocības ir padziļinātā izpratne par FICIL darbību līdz šim, kā arī augsta darba ētika, tāpēc esmu pārliecināta, ka Linda varēs palīdzēt īstenot padomes mērķi: veidot konstruktīvu dialogu ar Latvijas valsts pārvaldi, lai veidotu Latvijā vispievilcīgāko biznesa vidi ārvalstu investoriem,” skaidro Gunta Jēkabsone, Ārvalstu investoru padomes valdes priekšsēdētāja un Circle K Latvia valdes priekšsēdētāja.

Linda Helmane pēdējos divus gadus strādājusi Ārvalstu investoru padomē Latvijā kā projektu direktore, bet vēlāk kā FICIL politikas veidotāja, kas atbildīga par biedru stratēģisko jautājumu pārstāvniecību un komunikāciju ar valsts pārvaldes iestādēm un citām partner-organizācijām. Linda Helmane bijusi līdzautore diviem FICIL pētījumiem par Covid-19 ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā un piedalījusies FICIL Covid-19 atveseļošanās plāna izstrādē, bet iepriekš piedalījusies FICIL priekšlikumu izstrādē augstākās izglītības reformai, kā arī komerctiesu specializācijas likumprojekta izstrādē, kas šobrīd jau ieguvis likuma statusu.  Pirms tam Linda divus gadus strādājusi finanšu sektorā Lielbritānijā.

Linda Helmane ieguvusi bakalaura grādu politikas zinātnēs Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu starptautiskajās finanšu tiesībās Saseksas Universitātē Lielbritānijā.

Par Ārvalstu investoru padomi

FICIL ir nevalstiska organizācija, kas apvieno lielākos ārvalstu uzņēmumus no dažādām nozarēm, ārvalstu tirdzniecības palātas, Francijas ārējās tirdzniecības konsultantus un Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga). FICIL misija ir uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi un konkurētspēju ārvalstu investīciju piesaistē, izmantojot tās biedru pieredzi un zināšanas, lai sniegtu rekomendācijas valdībai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI