DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Radio NABA ēterā jauns raidījumu cikls “Kommunalka-Community”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No pirmdienas, 3. augusta, Radio NABA ēterā plkst. 19.00 jauns raidījumu cikls “Kommunalka-Community” par mākslu un kopā sa-dzīvošanu, ko Radio NABA veido sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru un kas ir daļa no laikmetīgās mākslas festivāla “Survival Kit” publiskās programmas radio platformā. Raidījumu vada Inga Lāce, Latvijas laikmetīgās mākslas centra kuratore.

Nosaukums “Kommunalka-Community” iezīmē jautājumus un problēmas, kas Latvijā pastāv, veidojot iekļaujošu sabiedrību. Bieži vien šķiet, ka mēs esam kaut kur pa vidu – negribot pieņemt nekāda veida citādo – etniskās, rasu, seksuālās minoritātes, it kā šo kopā-sadzīvošanu joprojām uzspiestu padomju laika kommunalkas princips jeb komunālais dzīvoklis. Turklāt tikpat lielu pretestību izraisa arī no angļu valodas nosaukumā speciāli netulkotais vārds “community” jeb kopiena. Kāds tad ir un kāds varētu būt Latvijas sabiedrības modelis starp kommunalku un community? Šajā raidījumā kopā kopā ar dažādiem viesiem mēģināsim saprast problēmas un ieskatīties risinājumos iekļaujošākas nākotnes sabiedrības veidošanā, īpašu uzmanību pievēršot ar rasismu saistītām problēmām. 

Lai gan dažkārt arī Latvijā mēdz izskanēt citi viedokļi un šis jautājums tiek apspriests, mūsu mērķis ir diskusiju turpināt un padziļināti izprast ar rasismu saistītās problēmas. Uz pirmo sarunu tika aicināts intergrācijas eksperts, sociālās uzņēmējdarbības ekosistēmas “Make Room” vadītājs Miks Celmiņš, kurš ikdienā strādā ar imigrantiem, ārvalstu studentiem un arī pandēmijas laikā tiem palīdzēja nokārtot gan praktiskus, gan administratīvus jautājumus saistībā ar pabalstu piešķiršanu un tamlīdzīgi. Šobrīd Celmiņš stādā pie jaunas iniciatīvas “Iekļaujošas sabiedrības centrs”.

Raidījumos apskatāmie jautājumi tiks vērtēti arī dažādu mākslas institūciju darbības kontekstā. Raidījuma muzikālais noformējums tiek veidots sadarbībā ar “Survival Kit” 10 mākslinieku, Dj Cassius Fadlabi (Hartūma/Oslo).

Radio NABA ēterā raidījums būs dzirdams pirmdienās, no 3. augusta, katru otro nedēļu plkst. 19.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI