DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Īpašumtiesības
1
1

TOP 5 īpašumi, kas tiek pārdoti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Neskatoties uz pandēmijas radīto situāciju, nekustamo īpašumu iegādes segmentā šobrīd rosības netrūkst. Kamēr vieni savelk jostas, tikmēr citi mērķtiecīgi īsteno ilgtermiņa plānus par nekustamā īpašuma iegādi, norāda VNĪ NĪ Nomas un pārdošanas pārvaldes direktore Anita Feldmane. VAS “Valsts nekustamie īpašumi” novērojis, ka īpaši aktīvas ir tieši fiziskās personas, kas, baidoties no naudas vērtības zuduma, šobrīd meklē, kur ieguldīt savus brīvos līdzekļus. Tādēļ vēlamies iepazīstināt ar vērtīgākajiem aktuālajiem pārdošanā esošajiem uzņēmuma pārvaldībā esošajiem īpašumiem.

1. Vēsturiska ēka Rīgas centrā ar skatu uz operu

Vēsturiskā arhitektoniski vērtīgā ēka Raiņa bulvārī 27, Rīgā atrodas kanāla malā, 5 minūšu attālumā no centrālās stacijas netālu no Raiņa bulvāra un Barona ielas krustojuma. Ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis. Tā sastāv no 3 fasādes daļām ar logiem - gaišas telpām ar kopējo platību 2697 kv.m. - piemērota dzīvokļu vai biroju ierīkošanai. Ēkas 4. stāvā atrodas balkons ar skatu uz Latvijas Nacionālo operu. Pagraba telpas piemērotas ēdināšanas iestādes vajadzībām. Lai arī ēkas atjaunošana prasa ieguldījumus, tā ir labs investīciju objekts.  Informācija par izsoles nosacījumiem: https://www.vni.lv/lat/sludinajumi/?id=33017.

Īpašuma sastāvs:

Viena zemes vienība ar kopējo platību 781 kv.m.;

Bijusī poliklīnikas ēka ar kopējo platību 2697 kv.m.;

Pagrabs zem pagalma ar kopējo platību 73,5 kv.m.

Īpašuma novērtējums 2019.gada septembrī 3 000 000 eur.

2. Īpašums sabiedriskai vai komerciālai apbūvei “New Hanza” teritorijā

Zemesgabals pusotra tūkstoša platībā Pulkveža Brieža ielā 28C un kravas laukuma - 358,8 kv.m. platībā Rīgā piemērots sabiedriskās iestādes vai komercdarbības objektu apbūves vajadzībām. Īpašums atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskās apbūves centra robežās, perspektīvā darījumu kvartāla “New Hanza” teritorijā – Pulkveža brieža ielas un Sporta ielas krustojuma rajonā. Īpašuma tuvumā atrodas plašs sabiedriskas nozīmes objektu spektrs un gar to vērojama intensīva automašīnu satiksme. Izsoles sākuma cena – 84 700 eur. Vairāk informācijas: https://www.vni.lv/lat/sludinajumi/?id=33014.

Īpašuma sastāvs:

Viena zemes vienība ar kopējo platību 1508 kv.m.;

Kravas laukums ar kopējo platību 358,8 kv.m.

Īpašuma novērtējums 2019.gada septembrī 121 000 eur.

3. Īpašums pie Juglas ezera

Zemesgabals 4807 kv.m. platībā un bijusī bibliotēkas ēka Juglas ielā 14, Rīgā (990.5 kv.m.) ar zālāju, kokiem un parka teritoriju, aptuveni 250 metru attālumā no Juglas ezera. Īpašums atrodas Juglas ielu kvartālā, ko veido Juglas iela un Braila iela, pašvaldības izveidotā aizsargājamā dabas pieminekļa teritorijā. Ēkai ir vietējas nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss un tās atjaunošanai jānotiek, rūpējoties par kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu sadarbībā ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldi. Vairāk informācijas: https://www.vni.lv/lat/sludinajumi/?id=33106.

Īpašuma sastāvs:

Viena zemes vienība ar kopējo platību 4807 kv.m.;

Bibliotēkas ēka ar kopējo platību 990,5 kv.m.

Īpašuma novērtējums 2020. gada aprīlī 148 000 eur.

Pandēmija radīja labvēlīgu augsni attālināta darba iespējām. Uzņēmumi un darbinieki ir operatīvi pielāgojušies maksimāli attālinātam darbam un izjutuši tā priekšrocības un trūkumus. Atsevišķās profesijās darbs attālināti ir produktīvākā un efektīvākā izvēle ne tikai privātajā sektorā, bet arī valsts pārvaldē strādājošo vidū. Vērojama tendence pārcelties dzīvot ārpus Rīgas – uz piepilsētu un izbraukājamā attālumā esošām vietām, tuvāk dabai. Piemēram, lieliska dzīvesvietas izvēle ir piejūras teritorijas. VNĪ piedāvājumā šobrīd ir vairāki neapbūvēti zemes gabali, kas piemēroti privātmāju būvniecībai.

4. Neapbūvēti zemes gabali Jūrmalā pie Lielupes

VNĪ piedāvā iegādāties zemes gabalu 5198 kv.m. platībā Jāņa Pliekšāna ielā 102, Jūrmalas pilsētas dzīvojamā rajonā Majori, pie Lielupes, Jāņa Pliekšāna un Plūdu ielas krustojumā. Īpašums atrodas publiskās apbūves teritorijā, taču veicot nepieciešamās darbības zemesgabala pielietojumu būtu iespējams mainīt. Sabiedriskā transporta pieturvietas atrodas tuvu pie īpašuma. Izsoles sākumcena – 149 700 eur, Informācija par izsoles nosacījumiem: https://www.vni.lv/lat/sludinajumi/?id=33015.

Īpašuma sastāvs:

Viena zemes vienība ar kopējo platību 5198 kv.m.;

Īpašuma novērtējums 2019. gada augustā 213 100 eur.

Pārdošanā arī nekustamais īpašums – zemesgabals Slokas ielā 115, Jūrmalā Mellužos, aptuveni 200 metrus no Lielupes 8301 kv.m. platībā, ko iespējams sadalīt vairākos zemes gabalos. Īpašums atrodas jauktas apbūves teritorijā un var kalpot gan privātmāju apbūvei, gan birojiem vai komercdarbībai. Izsoles sākuma cena - 170 400 eur. Vairāk informācijas: https://www.vni.lv/lat/sludinajumi/?id=33013.

Īpašuma sastāvs:

Viena zemes vienība ar kopējo platību 8301 kv.m.;

Īpašuma novērtējums 2020. gada janvārī 213 000 eur.

5. Īpašums Jelgavas centrā

Ēka Akadēmijas ielā 3, Jelgavā atrodas lieliskā vietā pašā pilsētas sirdī blakus Pasta salai. Ēka 3052 platībā piemērota biroju un dzīvokļu ierīkošanai. Skat. sludinājumu šeit: https://www.vni.lv/lat/sludinajumi/?id=33016.

Īpašuma sastāvs:

Viena zemes vienība ar kopējo platību 3052 kv.m.;

Administratīvā ēka ar kopējo platību 3238,4 kv.m.

Īpašuma novērtējums 2019.gada novembrī 660 600 eur.

VNĪ portfelī šobrīd ir 420 ēku un būvju nekustamie īpašumi ar 1400 ēkām un aptuveni 4000 zemesgabalu. Atsavināšanai paredzētas ēkas, kas nav nepieciešamas valsts funkciju veikšanai, nevienai valsts institūcijai Patlaban šādi īpašumi veido 17% no kopējās portfeļa platības, kopējam īpašumu skaitam sasniedzot 148. Šobrīd uzņēmums pārdošanā izlicis vairāk nekā 30 nekustamā īpašuma objektus Rīgā, Jūrmalā, Ventspilī, Daugavpilī un citviet Latvijā. Aktuālos nomas un pārdošanas piedāvājumus var apskatīt mājas lapā www.vni.lv sadaļā “Sludinājumi”. Izsoles tiek organizētas elektroniskajā izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv/.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēmis augsto zelta godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. VNĪ dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija. VNĪ dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI