DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

No amata atstādina Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra vadītāju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 16.aprīlī, Rīgas domes pagaidu administrācijas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere pieņēma lēmumu no amata atstādināt Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra (RD ITC) vadītāju Ēriku Zēģeli. Lēmums pieņemts balstoties uz Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes audita un Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) veiktā resursu vadības sistēmas ACTO ERP ieviešanas Rīgas pilsētas pašvaldībā izvērtējuma rezultātiem. Lai izvērtētu audita ziņojumā konstatētos faktus un amatpersonu atbildību, ir izveidota komisija. Uz atstādināšanas laiku RD ITC vadītāja amata pienākumus pildīs Vides un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Āris Dzērvāns.

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) resoriskā pārbaudē konstatēja, ka RD ITC ir piemērojis Publisko iepirkumu likumam neatbilstoši izraudzītu līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas kārtību. IUB uzskata, ka RD ITC vispirms organizējot iepirkumu un pēc tam EIS noslēdzot darījumu, līdzekļus nav izlietojis efektīvi. Ja pakalpojumu iegāde tiktu veikta pilnā apjomā Publisko iepirkumu likumam atbilstoši izraudzītas līguma slēgšanas kārtības rezultātā tā finansiāli būtu izdevīgāka, nekā tas ir EIS noslēgtā darījuma ietvaros. IUB uzskata, ka jau sākotnēji organizējot iepirkuma procedūru par vismaz 9 000 000 eiro bez PVN, arī citi piegādātāji būtu bijuši ieinteresēti iegūt līguma slēgšanas tiesības, tādejādi palielinot konkurenci.

Rīgas domes pagaidu administrācija saņēma informāciju no VRAA, ka turpmāka resursu vadības sistēmas ACTO ERP ieviešanas darījuma izpilde nav pieļaujama. Līdz šim brīdim pakalpojumu sniedzējs noslēgtā līguma ietvaros ir saņēmis 5 151 292.71 eiro. Tiks izvērtēta uzsāktā projekta pabeigšanas iespējas, tai skaitā jauna piedāvājumu konkursa izsludināšana par nepabeigto darbu apjoma veikšanu.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas 2019.gada 13.novembra sēdē tika nolemts veikt RD ITC iepirkumu sistēmas auditu. Auditā konstatētie būtiskākie pārkāpumi attiecas uz RD ITC 2017.gadā organizētu iepirkumu “Uz MS Dynamics 365 for Finance and Operations bāzēta pilotprojekta nodrošināšana”, kura rezultātā 2017.gada 3.novembrī tika noslēgts līgums ar SIA “SQUALIO CLOUD CONSULTING” (tagad SIA “WeAreDots”) un 2018.gada 25.oktobrī RD ITC veikto darījumu Elektronisko iepirkumu sistēmā par “ACTO ERP sistēmas pakalpojums” iegādi no SIA “WeAreDots” par kopējo summu 9 399 933,25 eiro bez PVN.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI