DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
2
2

Ārlietu ministrijas paziņojums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 10. februārī, uz Ārlietu ministriju pie valsts sekretāra Andra Pelša tika izsaukts Dānijas vēstnieks Flemmings Stenders demarša veikšanai saistībā ar plānoto Latvijas valstspiederīgās Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR).

Latvija atkārtoti aicina neizdot Latvijas pilsoni DĀR, pirms veiktas visas tiesiskās procedūras. Aicinām sagaidīt Dānijas apgabaltiesas sēdi, kas notiks piektdien, 14. februārī.

Respektējot Dānijas tieslietu sistēmu, Latvija pauž neizpratni par Dānijas mērķtiecību, ar kādu Eiropas Savienības pilsone tiek izdota tiesāšanai trešajai valstij, kurā starptautiskā līmenī konstatēti cilvēktiesību pārkāpumi. Jo sevišķi neizprotami tas ir tādēļ, ka Latvija vairākkārtīgi ir vērsusies pie Dānijas gan diplomātiskā, gan politiskā līmenī ar lūgumu neizdot K. Misāni. Šobrīd, kad viņa ir uzsākusi badastreiku, aicinām Dāniju pievērst īpašu uzmanību viņas veselības stāvoklim, lai izvairītos no būtiska veselības apdraudējuma.

Aicinām Dāniju rīkoties saskaņā ar augstajiem cilvēktiesību standartiem, kas ir vienlīdz svarīgi gan Latvijai, gan Dānijai. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI