DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Daļai Olaines novada teritoriju mainīs apkalpojošo pasta nodaļu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību izvērtējot un uzklausot Olaines novada iedzīvotāju ieteikumus pasta pakalpojumu pieejamības uzlabošanai, no 2020.gada 1.marta tiek mainīta Olaines novada Ielejas, Dāvu, Jāņupes, Rājumu, Stīpnieku un Vaivadu ciema apkalpojošā nodaļa, kā arī šo teritoriju pasta indekss. Turpmāk šo teritoriju adreses apkalpos Olaines pasta nodaļa, bet līdzšinējā pasta indeksa LV-2113 vietā būs jāizmanto indekss LV-2127.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par pasta pakalpojumu pieejamības uzlabošanu Olaines novadā, 2019.decembrī Latvijas Pasts un Olaines novada pašvaldība aptaujāja vietējos iedzīvotājus. Aptaujas rezultāti liecina, ka Olaines novada Ielejas, Dāvu, Jāņupes, Rājumu, Stīpnieku un Vaivadu ciema iedzīvotājiem pasta pakalpojumu saņemšanai ērtāka būtu nevis līdzšinējā apkalpojošā pasta nodaļa Ķekavā, bet gan Olainē.

Pamatojoties uz aptaujas rezultātiem, no 2020.gada 1.marta minēto Olaines novada teritoriju apkalpojošā pasta nodaļa tiek mainīta, un turpmāk tās būs Olaines pasta nodaļa Zeiferta ielā 13a. Olaines pasta nodaļa strādā pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst.7 līdz 18 un trešdienās no plkst.7 līdz 19.

Vienlaikus mainās šo teritoriju adrešu pasta indekss, kas LV-2113 vietā būs LV-2127.  Pasta indekss ir konkrētas adreses neatņemama sastāvdaļa, kas nosaka arī apkalpojošās teritorijas pasta nodaļu, kurā tiek izsniegti klientam adresētie sūtījumi. Tā kā pasta indekss ir svarīga adreses sastāvdaļa, Latvijas Pasts aicina Olaines novada attiecīgo teritoriju iedzīvotājus pievērst tam uzmanību un no 1.marta mainīto pasta indeksu LV‑2127 izmanot saziņā, vēstuļu korespondences nosūtīšanā un saņemšanā, kā arī abonējot preses izdevumus.

Precīzs adrešu saraksts, kurām tiek mainīts pasta indekss, pieejams šeit. Adresi un pasta indeksu iespējams noskaidrot arī Latvijas Pasta mājaslapas sadaļā Pārbaudīt adresi.

Sākot ar 4.februāri, informācija par pasta nodaļas un pasta indeksa maiņu Olaines novada Ielejas, Dāvu, Jāņupes, Rājumu, Stīpnieku un Vaivadu ciemā no 1.marta tiks ievietota katra tajos dzīvojošā klienta pastkastītē.

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI