DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Uzsākta gatavošanās 2023. gada Dziesmu un deju svētkiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: I. Znotiņš

Gatavojoties XXVII Vispārējiem Dziesmu un XVII Deju svētkiem, kas notiks 2023. gada jūlijā, izsludināti pirmie konkursi par divu lielkoncertu māksliniecisko koncepciju izstrādi: „XXVII Vispārējo Dziesmu un XVII Deju svētku Koru lielkoncerta mākslinieciskā koncepcija” un „XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Deju lieluzveduma mākslinieciskā koncepcija”.

Konkursu mērķis ir noteikt labākās mākslinieciskās koncepciju ieceres un dalībniekus, kuri nodrošinās Koru lielkoncerta īstenošanu 2023. gada 7. jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē un Deju lieluzveduma īstenošanu 2023. gada 6. un 7. jūlijā Daugavas stadionā. Konkursa dalībnieku uzdevums ir izveidot māksliniecisko, režisorisko un scenogrāfisko ieceri, kā arī repertuāra vīziju, ņemot vērā dalībnieku skaitu, koncertu garumu un citus nosacījumus.

2023. gada Dziesmu un deju svētki iezīmēs svētku tradīcijas 150. gadskārtu, tādēļ abu pasākumu vienojošais vadmotīvs ir “Dziesmu svētkiem 150. Tradīcija”. Koru lielkoncerta mākslinieciskās koncepcijas atslēgas vārdi ir Tradīcija, Tagadnīgums, Turpinājums, savukārt deju lieluzvedumam - Svinam svētkus, Notikums, Tradicionālais un laikmetīgais, Paaudzes, Sadarbība, Saliedētība, Līdzsvars.

Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte norāda: “Rudenī kori un deju kolektīvi visā Latvijā un diasporā sāks gatavot koprepertuāru savas nozares nozīmīgākajiem pasākumiem – Dziesmu un deju svētku koru lielkoncertam un deju lieluzvedumam. Mēs sagaidām spilgtu māksliniecisko ideju pieteikumus un repertuāra piedāvājumus, caur kuriem dziedātāju un dejotāju kopiena justu piederību šai tradīcijai.”

Lai izvēlētos vispiemērotāko pretendentu, konkursi notiks divās kārtās. Piedāvājumi jāiesniedz līdz 2020. gada 11. maijam personīgi Latvijas Nacionālajā kultūras centrā vai ierakstītā pasta sūtījumā. Detalizēta informācija un nolikumi atrodami Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā www.lnkc.gov.lv

Šī gada otrajā pusē plānots izsludināt Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta Lielajā Mežaparka estrādē mākslinieciskās koncepcijas konkursu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI