DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Preiļos tīklojas uzņēmēji-remigranti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

25. novembrī Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu tika organizēts pasākums “Mazā biznesa iedvesmas brokastis”. Tikšanās laikā uzņēmēji, kas nesen atgriezušies no ārzemēm un tagad dzīvo un strādā dažādās Latgales pilsētās, dalījās iegūtajā pieredzē ar Preiļu, Aglonas un Līvānu novada mazā biznesa veicējiem un tiem interesentiem, kuri vēl tikai lolo ideju par sava biznesa uzsākšanu.

Pasākumu ar uzrunām atklāja Preiļu novada domes deputāte un uzņēmēja ar vairāk kā 20 gadu pieredzi Maruta Plivda, Preiļu novada Uzņēmējdarbības konsultante Ineta Liepniece un Latgales Plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska. Pasākuma turpinājumā sekoja motivējošas uzņēmēju-remigrantu prezentācijas, kuru laikā preiliete Baiba Volonte (zīmola “LilCrochetLove” īpašniece), līvāniete Agnese Čakša (keramiķe) un rēzeknietis Igors Nikitins (brīvdabas kafejnīcas „Fresh Terase” īpašnieks), dalījās stāstos par atgriešanos dzimtenē, praktiskajiem un emocionālajiem izaicinājumiem uzņēmējdarbībā un ikdienā.

Pasākuma noslēgumā notika tīklošanās, kuras laikā esošie un topošie uzņēmēji neformālā gaisotnē apsprieda sev aktuālos jautājumus un veidoja sadarbību.

Preiļu novada Uzņēmējdarbības konsultante Ineta Liepniece uzsvēra, ka šāda formāta tikšanās ir nepieciešamas tieši mazā biznesa veicējiem, lai iepazītos ar tiem uzņēmējiem, kuri atgriezušies no ārvalstīm, uzklausītu viņu pieredzi un zināšanas un pārņemtu nepieciešamo informāciju sava uzņēmuma darbības attīstībā. Par to, ka ir par ko runāt, liecināja tīklošanās sarunas, kas noritēja visai spraigi. Savukārt, atbraucējiem ļoti būtiski iepazīties ar vietējiem uzņēmējiem, lai dibinātu kontaktus un sadarbotos, iepazītu esošo situāciju.  Labas idejas parasti dzimst diskutējot, nevis apcerot tās vienatnē. Arī turpmāk katrā šādā tikšanās reizē aicināsim iedvesmojošus uzņēmējus pastāstīt savu stāstu, kas uzdrošinātu un rosinātu darboties, lai arī mūsu un apkārtējos  novados paralēli esošajiem, “ienāktu” jauni pakalpojumi un produkti.

Klātesošie uzņēmēji atzina, ka šāda veida atbalsta platforma ir jāievieš kā tradicionāls pasākums Preiļu novadā.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI