DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LU Botāniskajā dārzā sākusies karalisko strelīciju ziedēšana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LU botāniskais dārzs

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā ir sākusies karalisko strelīciju ziedēšana. Ziedošās strelīcijas aplūkojamas Subtropu siltumnīcā. 

LU Botāniskajā dārzā uzplaukuši pirmie karalisko strelīciju Strelitzia reginae ziedi. Paredzams, ka strelīciju ziedēšana turpināsies visas rudens-ziemas sezonas garumā.

Savvaļā karaliskās strelīcijas ir sastopamas Dienvidāfrikā. Citviet pasaulē tās ir populāri siltumnīcu augi un telpaugi. Valstīs ar siltāku klimatu strelīcijas kā dekoratīvus augus audzē arī āra apstākļos, taču Latvijas klimats strelīcijām nav piemērots, tādēļ šeit tās audzējamas tikai telpās. Karaliskās strelīcijas tautā ir pazīstamas arī ar nosaukumu “paradīzes putni”. Strelīcijas par paradīzes putniem mēdz dēvēt to neparastās ziedu formas dēļ – augu zieds atgādina krāšņu putnu.

Karalisko strelīciju ziedēšana Subtropu siltumnīcā aplūkojama katru dienu LU Botāniskā dārza darba laikā 10.00-16.00.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Oktobrī-decembrī dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.00. Informāciju par ieejas biļešu cenām iespējams atrast LU Botāniskā dārza mājas lapā: https://www.botanika.lu.lv/darba-laiks-cenas/darba-laiks-bilesu-cenas/.     

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI