DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Pieredzes apmaiņas vizītē SIVA ierodas karjeras konsultanti no Beļģijas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 31.oktobrī, Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) viesojās karjeras konsultanti no Beļģijas, lai iepazītos ar SIVA profesionālās rehabilitācijas pakalpojumiem.

Pieredzes apmaiņas vizītes laikā, kas tika organizēta Valsts izglītības attīstības aģentūras programmas “Euroguidance” ietvaros, viesi tika informēti par SIVA izglītības iestāžu profesionālās rehabilitācijas pakalpojumiem, par SIVA īstenotā ESF projekta Nr. 9.1.4.1./16/I/001 “Personu ar invaliditāti vai garīga rakstura traucējumiem integrācijas nodarbinātībā un sabiedrībā” ietvaros izveidotajām prasmju programmām, kā arī viesiem tika nodrošināta iespēja tikties ar SIVA personālu, lai viņi gūtu plašāku redzējumu un detalizētākas atbildes uz interesējošiem jautājumiem par SIVA pakalpojumiem.

Viesi apskatīja SIVA Koledžas telpas un piedalījās nodarbībās, iepazina audzēkņu un studentu veidotos darbus, kā arī izmēģināja dažus SIVA īstenotās un Eiropā pazīstamās darbspēju novērtēšanas metodes MELBA & IDA uzdevumus.

Pieredzes apmaiņas vizītes beigās Beļģijas karjeras konsultanti atzina, ka bija interesanti un noderīgi iepazīt un apskatīt SIVA sniegtās izglītības iespējas un pieredzi, tādējādi gūstot labāku izpratni par Latvijā izveidoto izglītības sistēmu personu ar invaliditāti iesaistīšanai darba tirgū un sabiedrībā.

SIVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

EK Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkla – Euroguidance uzdevumus Latvijā veic Valsts izglītības attīstības aģentūras  Informācijas un karjeras atbalsta departaments. Euroguidance mērķis ir veicināt karjeras attīstības atbalsta sistēmas (KAAS) politiku un praktisko darbību, sniedzot informāciju politikas plānotājiem un atbalstu karjeras konsultantiem un citiem sistēmas pārstāvjiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI