DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas Drošības un aizsardzības klasteris saņem Eiropas Klasteru ekselences sertifikātu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (turpmāk - DAIF Latvija) Latvijas Drošības un aizsardzības klasteris (turpmāk - DAK) iegūst Eiropas Klasteru ekselences iniciatīvas bronzas sertifikātu par tā izveidoto struktūru, organizētību, sniegtajiem pakalpojumiem, finanšu vadību un citiem darbības faktoriem.

DAK Eiropas Savienības fonda līdzfinansētā projekta „Latvijas Drošības un aizsardzības klastera izveide” ietvaros strādā kopš 2017.gada. DAK apvienojušies 35 mazie un vidējie uzņēmumi. DAK uzņēmumu kopējais apgrozījums 2018.gadā bija 78,9 milj. EUR, nodrošinot kopējo pieaugumu par 12% salīdzinot ar 2017.gadu.  Izmaksāto darba algu apjoms 2018.gadā pret iepriekšējo gadu audzis par 12,1% salīdzinot ar kopējo 10,1% pieaugumu Latvijā. DAK uzņēmumiem pastāvīgi uzlabojas apgrozījuma, peļņas un eksporta rādītāji.

DAK projekta vadītāja Anete Lūsare uzsver, ka ‘’klastera iegūtais Eiropas Klasteru ekselences iniciatīvas bronzas sertifikāts apliecina DAK pārvaldības kvalitāti un palīdzēs turpināt darbu, lai sasniegtu DAK izvirzītos mērķus. Starptautiskais novērtējums balstās uz Eiropas labāko klasteru pieredzi, tādēl tas ir iedvesmas avots uzlabojumiem un DAK dalībnieku izaugsmei.’’  

DAK mērķis ir radīt priekšnosacījumus Latvijas drošības un aizsardzības industriju uzņēmumu veiksmīgai dalībai mērķa tirgu drošības un aizsardzības publiskajos iepirkumos, tā palielinot Latvijas uzņēmumu eksportu. DAK veicina sadarbību ar 4 zinātniskajām institūcijām – Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas stradiņa universitāti un Transporta un sakaru institūtu, lai palielinātu inovatīvu produktu un pakalpojuma īpatsvaru industrijas piedāvājumā vietējā un ārējos tirgos. DAK savā darbībā fokusējas perspektīvās attīstības jomās – kiberaizsardzībā un viedajos materiālos.

Klasteru vadības izcilības zīmols  ir izstrādāts Eiropas Klasteru Izcilības iniciatīvas ietvaros, lai veidotu neatkarīgu, brīvprātīgu novērtējuma sistēmu klastera vadības izcilībai, kas tiek pieņemta un atzīta visā Eiropā un ārpus tās. Dalība Cluster Excellence ir brīvprātīga un paredzēta klastera koordinatoriem, kas vēlas neatkarīgas trešās iestādes vērtējumu par klastera pārvaldības izcilību atbilstoši saskaņotiem un pārredzamiem klasteru organizāciju vadības izcilības rādītājiem. “Cluster Exellence” ļauj klasteru vadītājiem pierādīt klastera pārvaldības izcilību ieinteresētajām pusēm (biedriem, politikas veidotājiem u.c.). Klasteriem, kas iesaistās Cluster Exellence tiek veikta salīdzinošā novērtēšana (benchmarking). Izvērtēšanas beigās klasteris saņem ļoti detalizētu vērtējumu par klastera struktūru, organizāciju, sniegtajiem pakalpojumiem, finansējumu un nepieciešamajiem uzlabojumiem. Gala vērtējums iedalās trīs līmeņos: bronza, sudrabs un zelts.

Vairāk informācijas par DAK projektu ir pieejams ŠEIT, bet par Eiropas klasteru izcilības iniciatīvu ŠEIT un oficiālajā vietnē ŠEIT.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI