DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

ES mājā Design Elevator ievadkurss uzņēmējiem dizaina domāšanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 28. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 13.30 Eiropas Savienības mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks “Design Elevator” dizaina domāšanas darbnīca – ievadkurss. Pasākums būs īpaši noderīgs uzņēmējiem, lai izveidotu labākus produktus un pakalpojumus, bet saistošs arī citu jomu profesionāļiem, valsts sektorā strādājošajiem un ikvienam interesentam, kurš vēlas uzzināt, kā dizaina domāšanas process var palīdzēt ikdienā.

Dizaina domāšana ir attieksmes maiņa, kas problēmu vietā palīdz saskatīt jaunas iespējas. Dizaina domāšanas metodes ļauj radīt, ātri izmēģināt un pārbaudīt dažādas idejas un, iesaistot lietotāju nonākt pie labākā problēmas risinājuma.

Šajā 90 minūšu ievadkursā dalībnieki gūs praktisku ieskatu, kā dizaina domāšanas process var palīdzēt ikdienā, attīstot produktu, pakalpojumu vai risinot jebkuru uzņēmuma attīstības izaicinājumu.

Dizaina uzņēmuma “Design Elevator”  mērķis ir veicināt dizaina domāšanas (design thinking) un uz lietotāju vērsta dizaina (user-centred design) pielietojumu. Praktiskajā darbnīcā  uzņēmuma pārstāvis kopā ar apmeklētājiem izstrādās jaunus, kā arī radošā veidā uzlabos esošus produktus un pakalpojumus, tādējādi veicinot inovācijas, procesu efektivitāti un padziļinātu izpratni par lietotāju vajadzībām.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bez maksas. Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots, tāpēc iepriekšēja pieteikšanās obligāta:
https://forms.gle/vNYUcVpmWNHAxR2i6.
 

Darbnīcu rīko dizaina uzņēmums “Design Elevator” sadarbībā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju.

Sociālā uzņēmējdarbība ļauj risināt sociālās problēmas ar biznesa instrumentiem – uzņēmumi ražo preces vai sniedz pakalpojumus ar mērķi risināt sociālu problēmu, nevis ar mērķi gūt finansiālu labumu uzņēmuma īpašniekiem. Līdz 2022. gadam Latvijā sociālās uzņēmējdarbības uzņēmumu atbalstam pieejams ES grantu finansējums 12 miljonu eiro apmērā.

Programmu īsteno Labklājības ministrija un ALTUM:
https://www.altum.lv/lv/pakalpojumi/biznesa-uzsacejiem/socialas-uznemejdarbibas-programma/par-programmu/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI