DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieks E. Semanis iesniedz akreditācijas vēstules Baltkrievijas prezidentam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 12. septembrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Einars Semanis iesniedza akreditācijas vēstules Baltkrievijas Republikas prezidentam Aleksandram Lukašenko.

Akreditācijas ceremonijas laikā prezidents A. Lukašenko vērsa uzmanību uz Baltkrievijas un Latvijas ciešajām attiecībām, jo abas valstis ir ne tikai kaimiņvalstis ar kopīgām ekonomiskām interesēm, bet latviešus un baltkrievus saista tradīcijas, kultūra un vēsture. Prezidents īpaši atzīmēja esošās sadarbības paplašināšanos un padziļināšanos, kā arī atsaucās uz aktīvo Latvijas un Baltkrievijas politisko dialogu, ko apliecināja arī nesenā Latvijas ārlietu ministra E. Rinkēviča vizīte Minskā.

Vēstnieks E. Semanis atbildes uzrunā uzsvēra, ka “varam būt gandarīti par Latvijas un Baltkrievijas aktīvo politisko dialogu, jo Baltkrievija ir svarīga kaimiņvalsts, un Latvija ir ieinteresēta nostiprināt pozitīvo attiecību dinamiku”. Vēstnieks pasvītroja, ka ir jāattīsta sadarbība ekonomikas jomā, un transports un loģistika šobrīd ir vienas no galvenajām sadarbības prioritātēm un aktualitātēm. It īpaši tas attiecas uz naftas un kālija sāls produktu tranzītu.

Baltkrievijas prezidents un Latvijas vēstnieks bija vienisprātis, ka pozitīvs un svarīgs izaicinājums ir lielais gods un atbildība Latvijai un Baltkrievijai 2021. gadā kopīgi organizēt Pasaules čempionātu hokejā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI