DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LU Botāniskajā dārzā atklāta jauna ekspozīcija – (MĪĻ)DĀRZIŅŠ

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada pavasarī Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā izveidots eksperimentāls (MĪĻ)DĀRZIŅŠ, kurā ar lielu atbildību un mīlestību iesēti un iestādīti klasiskākie pārtikā lietojamie augi. Tas ļauj mazam un lielam pilsētniekam izpētīt, kā izskatās un kā aug uzturā lietojamās dārza veltes, pirms tās nonāk uz mūsu galda.

Pārtikā izmantojamie augļi, dārzeņi un garšaugi stādīti jauktās kombinācijās, jo liktas lietā zināšanas par labākajiem kaimiņaugiem un katra auga fitoncīdu īpašībām. Pareizi kombinējot augus pēc šīm metodēm, iespējams samazināt slimību un kaitēkļu bojājumus, iegūstot veselīgāku un apjomīgāku ražu.

Tradicionāli (MĪĻ)DĀRZIŅĀ neiztikt bez ārstniecības augiem un košām dārza puķēm, lai prieks būtu miesai un garam!

Puķu bagātīgo ziedēšanu pateicīgi izmanto arī dārzā dzīvojošo bišu un kameņu saimes. Īpaši vērtīgs bišu saimēm ir blakus (MĪĻ)DĀRZIŅAM speciāli sētais parastās facēlijas Phacelia tanacetifolia Benth. lauks. Tas ir Ziemeļamerikas nektāraugs, kurš Latvijā savvaļā nav sastopams. Parastā facēlija ievērojami kāpina dravas ražību un ir izmantojama arī kā zaļmēslojums, pēc pļaušanas to iestrādājot augsnē.

Apmeklētāju ievērībai! (MĪĻ)DĀRZIŅA ekspozīcija atrodas bijušajā dāliju lauka vietā (par ekspozīcijas novietojumu var jautāt arī kasē pie ieejas Botāniskajā dārzā). Apmeklējot (MĪĻ)DĀRZIŅU, ir jāņem vērā, ka tas mainās atkarībā no kultūraugu novākšanas laika.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Maijā-augustā dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 21.00, septembrī no plkst. 10.00 līdz 19.00 un oktobrī-decembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00. Informāciju par ieejas biļešu cenām iespējams atrast LU Botāniskā dārza mājas lapā: www.botanika.lu.lv/darba-laiks-cenas/darba-laiks-bilesu-cenas/ &nbsp

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI