DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Preiļos vasaras brīvdienās viesojās bērnu grupa no Ukrainas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 14. līdz 21. augustam Preiļos skolēnu vasaras brīvdienās sociālās rehabilitācijas nolūkos viesojās bērnu grupa no Ņižinas pilsētas Ukrainā, kuru ģimenes ir cietušas karadarbības rezultātā Ukrainas austrumos.  

Preiļu novada dome atsaucās uz LR 13. Saeimas sadarbības grupas ar Ukrainas parlamentu un Ukrainas vēstniecības Latvijā aicinājumu uzņemt bērnus no savas sadraudzības pilsētas Ņižinas, nodrošinot iespēju viņiem izbaudīt vasaras brīvdienas Latvijā un mājup atgriezties ar jaunām zināšanām un drošības sajūtu.

Vasaras nometnē piedalījās piecpadsmit dažāda vecuma bērni no daudzbērnu ģimenēm, kurās karadarbības rezultātā ir zaudēts viens vai pat abi vecāki. Sociālās rehabilitācijas ietvaros Preiļu pašvaldība organizēja jauniešu uzņemšanu, izmitināšanu, ēdināšanu, ekskursijas, radošās darbnīcas un dažādas citas aktivitātes. Pašvaldība sarūpēja ciemiņiem interesantu atpūtas un izglītojošu programmu – jaunieši iepazinās ar Preiļu pilsētu, vietējiem tūrisma objektiem un iestādēm, piedalījās kopīgās aktivitātēs ar Preiļu jauniešiem, devās ekskursijā pa Latgali, viesojās Rīgā un Jūrmalā ar mērķi dot iespēju viņiem paplašināt savu redzesloku un iepazīt Latvijas kultūru, tradīcijas un dabu, veicinot morālo atslodzi pēc piedzīvotā dzimtenē.

Preiliešus un viesus pilsētas svētkos iepriecināja talantīgās ukraiņu meitenes - Bogdana Marčenko un Juliāna Koroļa, kuras kāpa uz skatuves savos līdzpaņemtajos tautas nacionālajos tērpos, un klātesošajiem demonstrēja savas dziedāšanas un dejošanas prasmes.

Viesošanās noslēgumā jaunieši atzina, ka Preiļi ir skaista, kopta pilsēta ar pievilcīgu arhitektūru un ļoti laipniem iedzīvotājiem. Ciemiņi, kuri nāk no lielākas pilsētas nekā Preiļi, slavēja mūsu pilsētiņas moderno bibliotēku, tehnoloģiski aprīkotās izglītības iestādes un mācību kabinetus, sporta infrastruktūras pieejamību un daudzveidību, kā arī bērnu rotaļu laukumu klāstu. Bērniem ir radies iespaids, ka mūsu pašvaldībā tiek daudz domāts par bērniem.

Bērni un viņu pavadones izteica pateicību par dāvāto iespēju brīvdienas pavadīt Preiļos, sakot paldies ikvienam, kurš līdzdarbojās, par sniegto laipnību un uzmanību, vēlmi un gribu palīdzēt un priecēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI