DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Aicinās autovadītājus vairāk lietot mobilo saskaņoto paziņojumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) maijā uzsācis informatīvo kampaņu, kuras ietvaros aicinās autovadītājus pēc ceļu satiksmes negadījumiem (turpmāk – CSNg) vairāk izmantot mobilo saskaņoto paziņojumu, kas pieejams LTAB OCTA lietotnē ikvienam Android vai Apple  viedierīču lietotājam.

Kampaņas ietvaros tiks realizēta skaidrojošā kampaņa internetā un sociālajos tīklos, klātienē uzrunāti autovadītāji, autoskolu pedagogi un Latvijas lielāko autoparku pārvaldītāji. Tāpat modes un izklaides centrā “Riga Plaza” no 10.maija norisināsies mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanas čempionāts, kura laikā ikvienam viedierīču lietotājam būs iespēja sacensties mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanā ar citiem, un saņemt dažādas balvas.

Aicinām žurnālistus, auto blogerus un citus interesentus apmeklēt kampaņas atklāšanas pasākumu 10.maijā plkst.11:00 Modes un izklaides centrā Riga Plaza. Atklāšanā piedalīsies LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins un Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. Savu dalību lūdzam apstiprināt līdz 9.maija plkst. 17:00 uz zemāk norādītajiem kontaktiem.

LTAB OCTA lietotnes mobilā saskaņotā paziņojuma funkcija ļauj CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka LTAB OCTA lietotne piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasa mazāk laika, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā aizpildās automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses var autorizēt ar elektronisko parakstu, un tas ir saistošs ikvienam apdrošinātājam.

Informatīvā kampaņa tiek finansēta no ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei paredzētajiem līdzekļiem, kurus veido apdrošinātāju veiktās iemaksas no OCTA polisēm. Kampaņu atbalsta Valsts policija un Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Informācija par mobilo saskaņoto paziņojumu un tā aizpildīšanu atrodama šeit: www.ltab.lv/spapp

Kampaņas reklāmas video pieejams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=24xjQHujtTM

1997. gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma. Tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā ir AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle, “Seesam Insurance” AS Latvijas filiāle un “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI