DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Nacionālajā botāniskajā dārzā neparasti krāšņi uzziedējušas magnolijas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pateicoties samērā siltajai ziemai, to ziedpumpuri neizsala, un strauja siltuma atnākšanas dēļ šobrīd visas magnoliju sugas uzziedējušas gandrīz reizē –zvaigžņu magnolija (Magnolia stellata), 40 gadus vecā ziemeļu magnolija (Magnolia kobus var. borealis), un pat vēlīnā Solanža magnolija (Magnolia x soulangeana) sāk vērt savus ziedus. Koku graciozie zari lepojas ar dažādu formu un lielumu ziediem gan baltā, gan maigi sārtā krāsā.

Koši dzeltenā pilnziedā saplaukuši forsītiju krūmi. Arī akmeņdārzā vērojams īsts krāsu karuselis – uzziedējušas baltas un zilas anemones, silpurenes, sangvinārijas, adonīsi un prīmulas. Krāsainas ziedu galviņas atvērušas sīpolpuķes - agrīnās tulpes, īrisi, narcises, hiacintes un muskares.

Jau 27. aprīlī gaidīsim visus interesentus uz “Cīruļu dienas” gadatirgu. Ikviens varēs atrast sev tīkamo – bagātināt savu dārzu ar neparastiem augiem, iegādāties amatnieku izstrādājumus vai lauku gardumus, piedalīties radošās aktivitātēs, baudīt Salaspils bērnu kolektīvu koncertu vai vienkārši pastaigāties pavasarīgi ziedošā dārzā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI