DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenas nav plānots mainīt

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Neraugoties uz uzņēmuma “Rīgas satiksme” aprēķināto jauno viena brauciena pašizmaksu, biļešu cenas pilsētas sabiedriskajā transportā nav plānots mainīt, informē Rīgas domes priekšsēdētajas Nils Ušakovs.

“Vienmēr esam uzsvēruši, ka Rīgas sabiedriskais transports pilda arī sociālo funkciju – bez maksas vai ar dažādām atlaidēm tajā pārvietojas gandrīz divas trešdaļas pasažieru. Tā tas arī paliks un pašvaldība turpinās dotēt minēto sabiedrības grupu pārvadājumus. Rīgas dome arī kompensēs starpību starp reālo  brauciena pašizmaksu un biļetes cenu tiem pasažieriem, kuri par braucienu maksā pilnu summu,” norāda N.Ušakovs. Kā zināms, vienas biļetes cena autobusos, trolejbusos un tramvajos ir 1,15 eiro, bet pērkot pie vadītāja – divi eiro.

Rīgas mērs arī atgādina, ka pašvaldība turpinās īstenot pasākumus, lai iedzīvotāji arvien lielākā skaitā prioritāri izvēlētos sabiedrisko transportu, tādējādi atslogojot pilsētas infrastruktūru no automašīnām.

“Rīgas satiksmes” pagaidu valde sagatavojusi 2019. gada budžetu un, balstoties uz paredzētajām izdevumu pozīcijām, aprēķinājusi jaunu viena brauciena pašizmaksu 1,426 eiro. Jaunā pašizmaksa ir iesniegta apstiprināšanai Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijai, kura minēto jautājumu plāno skatīt 27. februārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI