DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. augustā, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

RSU un Sociālās integrācijas valsts aģentūra paraksta savstarpējās sadarbības līgumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 23. augustā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors prof. Aigars Pētersons un Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktore Ilona Jurševska parakstīja līgumu par abu organizāciju turpmāku sadarbību izglītības un zinātnes jomā.

RSU un SIVA sadarbības virzieni ietvers studējošo un personāla mobilitāti, zinātniskās pētniecības procesus, kopīgu studiju programmu izveidi un īstenošanu, piemēram, surdotulkošanā. Līguma ietvaros abas organizācijas arī plāno savstarpēji apzināt vēl citas iespējas un atbilstoši tām uz abpusēji izdevīgiem pamatiem izvērst sadarbību, piemēram, tālākizglītībā. Tāpat plānots dažādu finanšu instrumentu ietvaros realizēt kopīgus attīstības projektus.

“Šodien RSU ir vēsturiska diena, jo RSU attīstības spēks slēpjas sadarbībā,” līguma parakstīšanas laikā uzsvēra Rīgas Stradiņa universitātes rektors profesors Aigars Pētersons, piebilstot, ka “Rīgas Stradiņa universitāte ir vadošā dzīvības zinātņu universitāte Latvijā, kas attīstās arvien straujāk, tāpēc esam atvērti kopīgām sadarbības formām ar jebkuru organizāciju, kas darbojas izglītībā un zinātnē, it sevišķi medicīnā un dzīvības zinātnēs. Uzskatām, ka savstarpējā sadarbība ar Sociālās integrācijas valsts aģentūru, kas realizē valstij būtiskas studiju programmas, bagātinās abas puses un nodrošinās vēl straujāku attīstību starptautiskā mērogā. Ieguvēji būs gan studējošie, gan Latvijas sabiedrība kopumā.”

Sociālās integrācijas valsts aģentūras direktore Ilona Jurševska norādīja, ka “aģentūra pēdējo gadu laikā ir attīstījusies arvien straujāk, tāpēc sadarbības paplašināšana ar Rīgas Stradiņa universitāti padarīs tās izglītības programmas vēl kvalitatīvākas, bet piedāvātos pakalpojumus – efektīvākus. RSU un SIVA jau ir vairāki sadarbības punkti, kurus turpināsim paplašināt, piemēram, savstarpējo prakšu nodrošināšanu. Tāpat aģentūra sadarbībā ar RSU redz iespēju attīstīt iekļaujošās izglītības piedāvājumu Latvijā, padarot darba tirgu vēl vairāk pieejamu vairāk nekā 180’000 Latvijas iedzīvotāju ar īpašām vajadzībām.” SIVA struktūrā ietilpst gan Jūrmalas profesionālā vidusskola, gan arī SIVA Koledža.

RSU jau ir laba pieredze sadarbībai ar koledžām, piemēram, ar RSU Sarkanā Krusta koledžu un RSU Liepājas filiāli (iepriekš Liepājas medicīnas koledža). Abpusējās sadarbības ietvaros organizācijas viena otru ir papildinājušas ar zināšanām un studijām nepieciešamo infrastruktūru. Koledžās ir pieaudzis studējošo skaits, studiju kvalitāte un docētājiem uzlabojušās profesionālās izaugsmes iespējas. Šogad sekmīgi uzsākta plaša RSU sadarbība arī ar vidusskolām – Rīgas 41. vidusskolu un Rīgas Klasisko ģimnāziju. RSU no savas puses vienmēr atklātā diskusijā ar partneri izvēlas savstarpēji juridiski vispiemērotāko sadarbības formu, respektējot konkrētās organizācijas attīstības prioritātes un zināšanu jomu. Rezultātā ieguvēji ir gan skolēni, studenti, absolventi, gan valsts veselības aprūpes un izglītības sistēmas, gan sabiedrība kopumā.

Par Sociālās integrācijas valsts aģentūru

SIVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts tiešās pārvaldes iestāde. SIVA mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. SIVA cilvēkiem ar invaliditāti un cilvēkiem ar prognozējamo invaliditāti sniedz profesionālās un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, veic veselības uzlabošanu vai nostiprināšanu, sekmē dzīves kvalitātes paaugstināšanu un nodrošina saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējas. Papildu informācija par SIVA ir pieejama mājas lapā www.siva.gov.lv, kā arī var sekot līdzi SIVA aktualitātēm sociālajos tīklos Twitter un Facebook.

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte ir Latvijas augstskolu reputācijas topa līdere un viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. RSU deviņās fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. RSU šobrīd studē 8670 studenti, tostarp 2139 ārvalstu studenti no 53 valstīm. Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājaslapā www.rsu.lv. Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv, Instagram un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu medijā „Skaļāk” – http://skalak.rsu.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI