DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

“Atnāc un uzzini vairāk par jaunas profesijas iespējām!” – Sociālās integrācijas valsts aģentūras Koledža un Jūrmalas profesionālā vidusskola aicina uz Atvērto durvju dienu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
21.aprīlī Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) izglītības iestādēs – Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā notiks Atvērto durvju diena.

No pulksten  10:00 – 15:00 Slokas ielā 68 un Slokas ielā 61, Dubultos, Jūrmalā, skolēni, vecāki, izglītības speciālisti, sociālie darbinieki un  citi interesenti varēs iepazīties ar SIVA piedāvātajiem profesionālās rehabilitācijas pakalpojumiem, Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā apgūstamajām izglītības programmām, mācību procesu, prakses organizēšanas kārtību, iespējām saņemt atbalstu karjeras veidošanā, brīvā laika pavadīšanas iespējām.

Šogad interesentiem būs iespēja tikties ar Koledžas un  Jūrmalas profesionālās vidusskolas audzēkņu un studentu pašpārvaldes dalībniekiem. Tiks piedāvāts ne tikai iepazīties ar informāciju, bet arī piedalīties vairākās darba grupās. Tā, piemēram, darba grupā "Esi vesels!" interesenti varēs iepazīties ar SIVA medicīnas personālu un uzzināt par tā lomu piemērotas profesionālās izglītības programmas un profesijas izvēlē. Savukārt darba grupā "Dzīves ceļa kompass!" SIVA psihologi un karjeras konsultanti palīdzēs saprast un izzināt savas attīstības ceļus turpmākai karjeras izaugsmei.

Jūrmalas profesionālajā vidusskolā ir iespēja iegūt profesionālo izglītību un kvalifikāciju, savukārt SIVA Koledžā – pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti, mācības ir bez maksas.

Līdztekus iespējai iegūt izglītību, valsts nodrošina arī bezmaksas veselību uzlabojošas vai nostiprinošas procedūras, dzīvošanu dienesta viesnīcā, ēdināšanu trīs reizes dienā, kā arī transportlīdzekļa vadītāju apmācības. SIVA Koledža un Jūrmalas profesionālā vidusskola atrodas skaistā, klusā vietā Jūrmalā, vide un telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Mācību laikā tiek nodrošināta iespēja izmantot mūsdienīgu mācību bibliotēku, kā arī tiek piedāvātas daudzpusīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas – vokālais ansamblis, sporta nodarbības, baseins, trenažieru zāle, tematiskie vakari u.c.

Mācību iespējas SIVA ir elastīgas un piemērotas dažādiem iepriekšējās izglītības līmeņiem. Pieejamas dažādas mācību formas – klātiene un neklātiene.

Pirms mācību uzsākšanas cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti tiek sniegts profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums, kas ilgst līdz desmit dienām. Tā laikā SIVA speciālisti izvērtē cilvēka vēlmes, veselības stāvokli, zināšanas un iemaņas, palīdzot izvēlēties piemērotāko profesiju un mācību formu. Profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums tiek finansēts no valsts budžeta, un tā saņemšanas laikā tiek nodrošināta bezmaksas dzīvošana dienesta viesnīcā Jūrmalā un  - ēdināšana.

Atvērto durvju dienas darba kārtība:

No 9:30

Dalībnieku reģistrācija
 

10:00 – 11:00

un

13:00 – 14:00

"IZGLĪTĪBAS IESPĒJAS SIVA!"

 

Vēlies iegūt profesionālo izglītību? Nāc un saņem informāciju par izglītības iespējām Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA)!

Pastāstīsim arī par citiem SIVA sniegtajiem pakalpojumiem.

DARBA GRUPAS – NĀC UN PIEDALIES!
 

11:00 - 12:00

un

12:00 - 13:00

 

"ESI VESELS!" Šaubies, vai varēsi mācīties SIVA izglītības iestādē?

Nāc un uzzini par medicīnas personāla lomu, piemērotas profesionālās izglītības programmas un profesijas izvēlē.

Pastāstīsim arī par medicīnas personāla atbalstu veselības uzturēšanai un stiprināšanai mācību laikā.

Darba grupu vada SIVA medicīnas speciālisti – medmāsa, ergoterapeits, fizioterapeits, ārsts.

"DZĪVES CEĻA KOMPASS!" Esi izvēles priekšā??

Psihologi un karjeras konsultanti  palīdzēs  Tev saprast un izzināt savas attīstības ceļus turpmākai karjeras izaugsmei.

 

Tikšanās ar izglītojamo un studentu pašpārvaldi.
EKSKURSIJA  PA SIVA IZGLĪTĪBAS LABIRINTIEM!

Visas dienas garumā

Ekskursija un iepazīšanās ar Jūrmalas profesionālās vidusskolas mācību un Koledžas studiju procesu, mācību darbnīcām.

Lūdzam pieteikties līdz 20. aprīlim pa tālruni 29249084 vai e-pastu: ppn@siva.gov.lv, norādot laiku un darba grupu, kurā piedalīsieties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI