DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VNĪ konkursa otrajā kārtā par būvdarbu veikšanu JRT ēku kompleksā Lāčplēša ielā - divi pretendenti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
VAS ‘’Valsts nekustamie īpašumi’’ (VNĪ) rīkotā konkursa otrajā kārtā par Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku kompleksa rekonstrukcijas būvdarbu veikšanu Rīgā, Lāčplēša ielā 25, piedāvājumus iesnieguši divi pretendenti.

Savus piedāvājumus līdz 29.martam VNĪ aicināja iesniegt piecus kandidātus, kuri par atbilstošiem tika atzīti būvdarbu konkursa pirmajā kārtā - SIA "Velve", SIA "Arčers", PS "RERE BŪVE 1", personu apvienība "BBA un RT" un SIA "Abora". Konkursa otrajā kārtā tika saņemti divu pretendentu piedāvājumi - PS "RERE BŪVE 1" un personu apvienība "BBA un RT". Šobrīd iepirkuma komisija veic piedāvājumu izvērtēšanu atbilstoši izvirzītajām prasībām.

Saskaņā ar pilnsabiedrības "Zaigas Gailes birojs un partneri" izstrādāto būvprojektu, būvdarbi varētu tikt sākti šovasar - jūnija beigās, ja viss ritēs raiti un nebūs pārsūdzību; darbi jāpabeidz līdz 2021.gada sākumam.

JRT ēku kompleksa rekonstrukcijas projekts ir viens no nozīmīgākajiem un apjomīgākajiem VNĪ īstenotās programmas "100 adreses Latvijas valsts simtgadei" ietvaros.

Pēc rekonstrukcijas teātrī savus viesus uzņems latviešu teātra mākslas pamatlicēja Eduarda Smiļģa vārdā nosauktā lielā zāle ar 500 skatītāju sēdvietām - vienīgā artdeco stila sabiedriskā telpa Rīgā, divas jaunas zāles ar 250 un 100 sēdvietām, teātra kafejnīca un bērnu istaba mākslas baudītāju atvasēm. Otrais stāvs, kas ieguvis nosaukumu – Radošais stāvs, tiks pilnībā atvēlēts aktieriem un citiem teātra darbiniekiem ar plašu virtuvi kopīgai tējas tasei, lugu lasījumiem vai jaunu ideju radīšanai. Jaunizveidotajā teātra ēku kompleksa pagalmā, kas novietots Rīgas blīvās apbūves vēsturiskajā centā, būs iespēja baudīt teātra šarmu un atelpu no pilsētas steigas.

Kopumā VNĪ uzsāktās programmas "100 adreses Latvijas valsts simtgadei" ietvaros uzņēmums šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus 135 milj. eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 580 darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI