DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kultūras informācijas sistēmu centrs
Direktora vietnieks IT jautājumos Jānis Ziediņš
10. janvārī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Erudīcijas konkursa „Latvijai – 100. Domā. Izzini. Stāsti!” 1.kārtas rezultāti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pagājušā gada nogalē Latvijas pašvaldību publiskajās bibliotēkās norisinājās Latvijas simtgadei veltītā erudīcijas konkursa „Latvijai – 100. Domā. Izzini. Stāsti!” 1. kārta “Latvijas simtgade. Notikumi”, un šobrīd ir zināmi šīs kārtas rezultāti.

Erudīcijas konkursā uzvarējuši sekojoši dalībnieki: Vestienas bibliotēkas lasītājs Kārlis Ogorodņikovs, Alūksnes pilsētas bibliotēkas lasītāja Velga Podniece un Kuldīgas Galvenās bibliotēkas bibliotekāre Irma Grīnberga. Balvās erudīcijas konkursa uzvarētāji saņem Galactico dāvanu kartes, Latte krūzi ar konkursa logotipu un Laimas saldumus. Radošuma konkursā uzvarējusi  Liezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēkas lasītāja Gunta Brauere, un viņa saņem Latte krūzi ar konkursa logotipu, izvēlētās Latvijas Koncertu biļetes un Laimas saldumus.

Visas iesūtītās esejas publicētas vietnē www.news.lv.

Konkursa pirmajā kārtā erudīcijas sacensībā piedalījās 950 dalībnieki, savukārt kategorijā "Radošajiem" tika iesniegtas 23 esejas. Visaktīvāk tika pārstāvēts Vidzemes reģions, no kura konkursā iesaistījās trešā daļa no dalībnieku kopskaita jeb 333 bibliotēku lietotāji. Bibliotēku konkurencē pēc pirmās kārtas priekšgalā izvirzījusies Liezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēka ar 53 dalībniekiem, savukārt otrajā un trešajā vietā attiecīgi Apes bibliotēka (38 dalībnieki) un Pļaviņu novada bibliotēka (35 dalībnieki). Vēl ļoti aktīvi konkursā iesaistījās Riebiņu novada centrālā bibliotēka (34 dalībnieki), Kūku bibliotēka (34 dalībnieki), Rendas pagasta bibliotēka un Vārkavas novada Upmalas bibliotēka ar 31 dalībnieku katra. Bibliotēkas savā starpā sacenšas visu triju konkursa kārtu garumā par aktivitāti, proti, par to, cik no katras bibliotēkas konkursā piedalās procentuāli lielākais lasītāju skaits. Konkursa noslēgumā tiks suminātas piecas aktīvākās bibliotēkas (pa vienai no katra reģiona – Rīga un Pierīga, Zemgale, Vidzeme, Latgale un Kurzeme), kuras saņems vērtīgas pārsteiguma balvas.

SIA Lursoft IT valdes locekle Daiga Kiopa: "Vērtējot konkursā "Radošajiem" iesniegtās esejas, redzējām, cik atšķirīgi notikumi atspoguļoti šajos stāstos. Daži no tiem bija par kādu senāku Latvijas vēstures notikumu, bet citi par aktuālākiem notikumiem, kuri pašu piedzīvoti kādā novadā vai reģionā. Prieks, ka šodienas steidzīgajā ritmā un tehnoloģijām pārblīvētajā laikmetā ir cilvēki, kuriem ir bagāta un labi izkopta latviešu valoda un stāstītājs emocionāli, tēlaini un interesanti prot izstāstīt savu stāstu arī citiem."

Pavisam konkurss noritēs trijās tematiskās kārtās, un noslēgsies 2018. gada 23. novembrī. Nākamās kārtas - "Latvijas simtgade. Vietas" un "Latvijas simtgade. Cilvēki" – notiks šī gada pavasarī un rudenī, kad atkal aicināsim  Latvijas iedzīvotājus doties uz sev tuvāko bibliotēku, lai izzinātu Latvijas valstij vai savai pilsētai, novadam vai pagastam vēsturiski nozīmīgas vietas un personības un lai pastāstītu savu stāstu saistībā ar tiem.

Plašāka informācija par konkursu atrodama vietnē www.news.lv sadaļā "Konkurss". Konkursu piedāvā uzņēmums "Lursoft IT" un Kultūras informācijas sistēmu centrs.

Lai piedalītos konkursā, interesentiem bija jādodas uz sev tuvāko vai tīkamāko bibliotēku, jo konkursa dalībniekiem jābūt reģistrētiem bibliotēku lasītājiem. Sacensība tika piedāvāta vienlaikus divās kategorijās – "Radošajiem", kuriem bija jāuzraksta eseja par attiecīgās kārtas tēmu, un "Erudītajiem", kuriem bija jāatbild uz jautājumiem, atbildes meklējot Lursoft laikrakstu bibliotēkā (www.news.lv). Konkursa dalībnieki drīkstēja izmēģināt savas prasmes un zināšanas gan radošajā, gan erudīcijas jomā un piedalīties abās kategorijās vienlaicīgi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI