DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar ES valstu un valdību vadītājiem apspriež Eiropai būtiskus jautājumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 19. oktobrī, Briselē piedalījās Eiropadomes darbā.

Eiropadomes pirmajā dienā Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji apsprieda aktualitātes saistībā ar drošības, aizsardzības jautājumiem un migrāciju, kā arī Eiropas digitalizāciju.

Apspriežot migrācijas jautājumu, M. Kučinskis norādīja, ka Latvija solidāri piedalās migrācijas krīzes risināšanā un pilda saistības. Latvija līdz šim izpildījusi lielāko daļu no uzņemtajām saistībām. Latvijā lēmumu par patvēruma meklētāju pārvietošanu pieņem parlaments, kurš ir skaidri pateicis, ka dalībai jebkādos pārvietošanas pasākumos jānotiek tikai uz brīvprātības principa.

Savukārt attiecībā uz Digitālo vienoto tirgu tiek norādīts, ka Latvija atbalsta tā pabeigšanu līdz 2018. gada beigām, vienlaikus, strādājot pie konkrētiem priekšlikumiem, jāsaglabā ambīciju līmenis un kvalitāte – digitālajiem risinājumiem publiskajā sektorā jābūt vērstiem uz lietotāju vajadzībām, atbalstot preču, pakalpojumu un datu brīvu apriti. Tiek norādīts, ka, lai garantētu sabiedrības uzticību digitālajiem pakalpojumiem, nozīmīga ir drošas un uzticamas kibertelpas veidošana.  Latvija atzinīgi vērtē pārstrādātās ES kiberdrošības stratēģijas mērķus stiprināt ES dalībvalstu un starptautisko sadarbību kiberdrošības un hibrīdā apdraudējuma jomās.

Tāpat šajā tikšanās reizē tika norādīts uz 19. oktobrī notikušo M. Kučinska un Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera tikšanos, kuras laikā tika apspriests jautājums par iespējamo EK atbalstu plūdos cietušajiem Latvijas lauksaimniekiem. Pieminot šo tikšanos, Ž. K. Junkers aktualizēja jautājumu par mehānisma izveidi, ar ko palīdzēt dažādos negadījumos cietušajām ES valstīm.

Savukārt pirms Eiropadomes darba uzsākšanas, Ministru prezidents M. Kučinskis ceturtdien, 19. ktobrī, vadīja tradicionālo NB6 valstu un valdību vadītāju sanāksmi, kurā šoreiz piedalījās arī Nīderlandes un Īrijas premjerministri. Klātesošie apsprieda Eiropadomes darba kārtības jautājumus, tostarp ES drošības un aizsardzības politiku, migrāciju, ES tirdzniecības un digitālo politiku. Tāpat tika diskutēts par ES nākotni un Apvienotās Karalistes izstāšanās sarunām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI