DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rīgas Juridiskā augstskola efektivizē vadības darbu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gadā Rīgas Juridiskajā augstskolā (RJA) ir notikušas vairākas izmaiņas vadībā.

2017. gada sākumā direktores pienākumus sāka pildīt Inga Bratēna un no 2017. gada 24. janvāra rektora pienākumu izpildītājs ir profesors Jānis Ikstens. Restrukturējot RJA pārvaldību, nolemts likvidēt prorektora amatu, pienākumus sadalot starp jau esošajiem mācībspēkiem un administrācijas darbiniekiem. No 2017. gada 18. augusta  līdzšinējais prorektors profesors Mels Kenijs (Mel Kenny) sadarbību ar RJA turpinās viesprofesora lomā.

RJA rektora pienākumu izpildītājs Jānis Ikstens, komentējot restrukturizāciju, uzsvēra: "Lai saglabātu savu konkurētspēju, mums jāspēj precīzi reaģēt uz jauniem izaicinājumiem strauji mainīgajā pasaulē un piedāvāt nebijušus risinājumus. Dinamiskā RJA koncentrē resursus savas pamatdarbības attīstībai, un esmu pārliecināts, ka jau nākamgad mēs spēsim ienest inovācijas Baltijas izglītības tirgū."

"RJA vadības uzdevums ir izveidot ambiciozu, profesionālu un efektīvu komandu, kura nodrošinās augstskolas attīstību ilgtermiņā. Mūsu prioritāte ir investīcijas mācībspēkos, pētniecībā, kā arī jaunu mācību programmu izstrādē. Vēlamies arī piesaistīt vairāk ārvalstu studentus, tādējādi stiprinot RJA starptautisko kopienu," tā Inga Bratēna, RJA direktore.

Rīgas Juridiskā augstskola ir 1998. gadā dibināta privāta augstākās izglītības iestāde, kurā mācības notiek angļu valodā un tiek piedāvātas 2 bakalaura, 7 maģistra līmeņa programmas, kā arī doktora līmeņa studijas. Šobrīd nākamajam mācību gadam RJA uzņemti studenti no 26 valstīm, un uzņemšana turpinās līdz 21. augustam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI