DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atvērto durvju diena Sociālās integrācijas valsts aģentūras Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
21.aprīlī Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) izglītības iestādēs – Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā notiks Atvērto durvju diena. No pulksten 10:00 – 15:00 Slokas ielā 68 un Slokas ielā 61, Dubultos, Jūrmalā, skolēni, vecāki, izglītības speciālisti, sociālie darbinieki un citi interesenti varēs iepazīties ar SIVA piedāvātajiem profesionālās rehabilitācijas pakalpojumiem, Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā apgūstamajām izglītības programmām, mācību procesu, prakses organizēšanas kārtību, iespējām saņemt atbalstu karjeras veidošanā, brīvā laika pavadīšanas iespējām un studentu pašpārvaldi.

Šogad interesentiem tiks piedāvāts ne tikai iepazīties ar informāciju, bet arī piedalīties vairākās darba grupās.

""Izzini sevi un sāc karjeru kopā ar SIVA!" ar šādu devīzi šogad uzrunājam jaunos cilvēkus, kuri vēl nav izlēmuši, kur turpināt izglītoties. No pieredzes varam teikt, ka, ieraugot savām acīm mācību telpas un vides pieejamību, gan iepazīstot personāla atvērtību un rūpes par ikvienu mūsu audzēkni vai studentu, daudzi izvēlas palikt mūsu izglītības iestādēs. Turklāt svarīgi ir atgādināt, ka cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamu invaliditāti, mācības ir bez maksas," uzsver  SIVA direktore Ilona Jurševska.

Līdztekus iespējai iegūt izglītību, valsts nodrošina arī bezmaksas veselību uzlabojošas vai nostiprinošas procedūras, dzīvošanu dienesta viesnīcā, ēdināšanu trīs reizes dienā, kā arī transportlīdzekļa vadītāju apmācības.

Pirms mācību uzsākšanas cilvēkiem ar invaliditāti vai prognozējamo invaliditāti tiek sniegts profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums, kas ilgst līdz desmit dienām. Tā laikā SIVA speciālisti izvērtē cilvēka vēlmes, veselības stāvokli, zināšanas un iemaņas, palīdzot izvēlēties piemērotāko profesiju un mācību formu.

Anete Šelvaha, SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI