DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aprīlī Putnu dienas visā Latvijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Arī šogad Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un citiem partneriem aprīlī organizē Putnu dienas visā Latvijā. Pirmie pasākumi notiks jau 1. aprīlī un turpināsies visu aprīli. Lielākā daļa no vairāk nekā 30 pasākumiem - gan putnu vērošanas ekskursijas, gan radošās un putnu būrīšu darbnīcas - notiks 8. un 9. aprīlī. Sev tuvāko un piemērotāko pasākumu meklē www.putnudienas.lv.

Dalība vairāk nekā 30 Putnu dienu ekskursijās un citās aktivitātēs ir bez maksas*, tajās piedalīties tiek aicināts ikviens interesents. Putnu dienu pasākumi notiks brīvā dabā, tādēļ dalībnieki aicināti padomāt par atbilstošu apģērbu aprīļa mainīgajos laika apstākļos. Ieteicami visās ekskursijās ir ūdensizturīgi apavi un vēja noturīgas jakas. Lai dabas vērošana būtu sekmīgāka, aicinām iespēju robežās ņemt līdzi arī savus binokļus un putnu noteicējus. Ekskursijas vadīs pieredzējuši ornitologi un dabas vērotāji, kuri palīdzēs atpazīt dažādās putnu sugas un stāstīs par to dzīves paradumiem. Pasākumu sarakstu meklē www.putnudienas.lv.

* Dažos gadījumos var būt vajadzīga iepriekšēja sagatavošanās, piemēram, nodrošināšanās ar inventāru, pusdienām, ieeja Zoodārzā u.tml.

Putnu dienas organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu, Jelgavas reģionālo tūrisma centru, Kuldīgas Aktīvās atpūtas centru, Ventspils muzeju, Latvijas Sarkanā krusta Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komiteju, Ziemeru pagasta pārvaldi, Alūksnes Tūrisma informācijas centru, Bērzaines tautas nams, LOB Rīgas vietējo grupu, LOB Jūrmalas vietējo grupu, LOB Cēsu vietējo grupu, LOB Litenes vietējo grupu un LOB Madonas vietējo grupu. Pasākumus finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds. Materiālus putnu būrīšu izgatavošanai nodrošina PATA kokmateriāli.

Agnis Bušs, LOB sabiedrisko attiecību koordinators

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI