DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lidostas “Rīga” aviācijas drošības komanda iegūst 3.vietu starptautiskās sacensībās

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Starptautiskās lidostas “Rīga” Drošības dienesta komanda pagājušajā nedēļā II Starptautiskajās Aviācijas drošības darbinieku sacensībās Budapeštā ieguva godpilno 3.vietu.

Aviācijas drošības darbinieku prasmes un profesionalitāte sacensībās tika vērtēta trīs pārbaudījumos. Dalībniekiem bija jāizpilda e-apmācības tests, lai pierādītu teorētiskās zināšanas par Eiropas Savienības aviācijas drošības normatīvo regulējumu, jāatpazīst potenciāli bīstamus priekšmetus rokas un reģistrētās bagāžas rentgena attēlos, kā arī jāveic praktiskais uzdevums - pasažieru un bagāžas pārbaude, meklējot paslēptus aizliegtos priekšmetus.

Kā pēc sacensībām atzina komandas kapteine Linda Švēde, sacensību uzdevumi bijuši sarežģīti, taču komanda spējusi nodemonstrēt savas prasmes un profesionalitāti, ko pierāda iegūtā 3.vieta. "Bija satraukums, jo šādās sacensībās piedalījāmies pirmo reizi, taču koncentrējāmies uz rezultātu. Zinājām, ka varam izcīnīt augstu vietu," sacīja kapteine.

Lidostu "Rīga" sacensībās pārstāvēja komandas kapteine Linda Švēde un aviācijas drošības speciālisti Gatis Ābele, Gints Parcāns un Valters Bergs.

Starptautiskās Aviācijas drošības darbinieku sacensības, ko organizē Budapeštas lidosta, šogad notika otro reizi. Pirmo vietu sacensībās ieguva Romas Fiumicino lidostas komanda, bet otro – mājinieki Budapeštas Ferenca Lista starptautiskās lidostas aviācijas drošības speciālisti.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, apkalpojot 45% Baltijas aviopasažieru. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina vairāk nekā 20 aviosabiedrības.

Laura Karnīte
Komunikāciju vienības vadītāja
VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga""

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI