DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Ēnu dienā” 35 jaunieši iepazīst lidostas “Rīga” darba ikdienu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Starptautiskā lidosta “Rīga” trešdien, 15.februārī, piedaloties “Ēnu dienā 2017”, piedāvāja iespēju 35 bērniem un jauniešiem iepazīt lidostas darba ikdienu un dažādās lidostā strādājošo profesijas.

"Lidosta "Rīga" vienmēr ir bijusi atvērta bērniem un jauniešiem, gan piedāvājot prakses iespējas skolēniem un studentiem, gan sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru nodrošinot jauniešiem darba iespējas vasarā. Lidosta ir viens no TOP darba devējiem Latvijā, ko apliecina arī lielais skolēnu pieteikumu skaits, kas ik gadu aizvien pieaug: uz lidostas piedāvātajām 33 vakancēm 18 profesijās šogad tika iesūtīti 158 pieteikumi," norāda lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Vislielākā interese jauniešiem bija par neregulāro reisu koordinatora, lidlauka dispečera un VIP apkalpošanas aģentu profesijām. Skolēni "ēnoja" arī lidostas perona inspektorus, ugunsdzēsējus, pasažieru apkalpošanas, Informācijas centra un Zvanu centra aģentus, gaisa kuģu tehnikas pārzini, dzīvnieku kontroles speciālistu, bagāžas servisa darbiniekus, informācijas tehnoloģiju speciālistus, pasažieru termināla direktoru un citu profesiju pārstāvjus.

Bērniem bija iespēja sekot lidostas darbinieku ikdienas gaitām un uzzināt, cik daudz un dažādu aizraujošu profesiju pārstāvji iegulda darbu, lai rūpētos par gaisa kuģu drošu pacelšanos un nolaišanos, pasažieru drošību un ērtībām. Tā kā lidlauku trešdien klāja bieza migla, skolēniem bija iespēja vērot lidostas darbu saspringtajā paaugstinātas gatavības režīmā. "Ēnu dienas" noslēgumā skolēni atzina, ka pavadījuši aizraujošu un interesantu dienu.

Lidostas profesionāļu darbam trešdien sekoja līdzi jaunieši no Rīgas, Jelgavas, Jūrmalas, Ozolniekiem, Salacgrīvas, Baložiem, Olaines, Mārupes, Babītes un Ulbrokas.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, apkalpojot 44% Baltijas aviopasažieru. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības.

Laura Karnīte
Komunikāciju vienības vadītāja
VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga""

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI