DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: Tezē Eiropas jauniešu tikšanās ir svarīgs notikums Latvijai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 9. decembrī Rīgā tikās ar Tezē Eiropas jauniešu tikšanās Rīgā organizatoriem, lai uzklausītu viņus pirms gada nogalē gaidāmās tikšanās Latvijā.

Plānots, ka tās ietvaros Rīgā ieradīsies aptuveni 15 tūkstoši jauniešu no 50 pasaules valstīm. Šādas jauniešu tikšanās dažādās valstīs tiek rīkotas teju 40 gadus, un šī būs pirmā reize, kad Eiropas tikšanās tiek rīkota kādā no Baltijas valstīm.

Tezē Eiropas jauniešu tikšanās Rīgā notiks no šā gada 28. decembra līdz nākamā gada 1. janvārim. Tikšanās Rīgā tiek organizēta, atsaucoties Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas, Romas katoļu baznīcas Latvijā, pareizticīgo baznīcas un baptistu baznīcas vadītāju kopīgi paustam aicinājumam.

M. Kučinskis pauda gandarījumu, ka par Eiropas jauniešu tikšanās vietu šajā gada nogalē ir izvēlēta Rīga, uzsverot, ka šādas tikšanās ir svarīgas, it īpaši šajā laikā, kad gan Eiropā, gan pasaulē kopumā aktuāls ir jautājums par vērtībām. "Protams, atbilstoši likumiem, laicīgā vara no baznīcas ir atšķelta, taču manā skatījumā vērtības mums ir kopīgas, un tāpēc ir svarīgi, lai starp valdību un baznīcu būtu sapratne," sacīja M. Kučinskis.

Tikšanās laikā Tezē Eiropas jauniešu tikšanās pārstāvji izstāstīja, ka joprojām tiek meklētas naktsmītnes, kur varētu izmitināt uz Rīgu atbraukušos jauniešus. Viņi aicināja iedzīvotājus būt atsaucīgiem, uzņemot atbraukušos jauniešus savās ģimenēs. Ministru prezidents pievienojās šim aicinājumam, vienlaikus norādot, ka jau šobrīd ir panākts, ka daļa atbraukušo jauniešu varēs pārnakšņot kādā no mācību iestādēm.

M. Kučinskis novēlēja veiksmīgi aizvadīt Rīgā plānoto Tezē Eiropas jauniešu tikšanos, uzsverot, ka tas ir nozīmīgs notikums Latvijai.

FOTO: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157677580241325

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI