DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju apspriež abu valstu sadarbību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 6. decembrī, Rīgā tikās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoru Pranckieti (Viktoras Pranckietis).

Sarunas laikā amatpersonas apsprieda jautājumus, kas skar abu valstu sadarbību un to tālākās attīstības perspektīvas.

M. Kučinskis uzsvēra projekta "Rail Baltica" nozīmīgumu. Viņš pauda, ka sekmīgi īstenots šis projekts ir visu trīs Baltijas valstu kopīgā stratēģiskā interese. "Esam gandarīti par parakstīto otro līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu projektam 225 miljonu eiro apmērā, kā arī par šoruden parakstīto projekta finansēšanas un īstenošanas līgumu, kas cita starpā paredz publisko iepirkumu organizēšanas kārtību," tā M. Kučinskis. Viņš arī akcentēja, ka ir svarīgi, lai vienošanās tiktu pildītas.

Tāpat sarunas laikā tika pārrunāti jautājumi par reģionālajiem transporta un enerģētikas projektiem. Ministru prezidents norādīja, ka energodrošība ir Latvijas un reģiona kopumā pastāvīga prioritāte. Nākamais lielais izaicinājums – reģionālā - Baltijas valstu un Somijas - gāzes tirgus izveide. Tāpat ir nepieciešams laicīgi izbūvēt paredzētos starpsavienojumus un izstrādāt reģionālā tirgus darbības nosacījumus, nodrošinot pēc iespējas augstāku tirgus likviditāti.

Abas Baltijas valstis ir cieši partneri un sabiedrotie. Politiskais dialogs – dinamisks un aktīvs  norisinās visdažādākajos līmeņos. Lietuva ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris, viens no lielākajiem investoriem un  pieaug Lietuvas tūristu skaits Latvijā.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI