DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents norobežojas no EP deputātes Grigules rīcības

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis norobežojas no Latviju pārstāvošās Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules rīcības, balsojot pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

M. Kučinskis uzsver, ka par nožēlu deputātes I. Grigules balsojums neatspoguļo Latvijas pozīciju stratēģiskās komunikācijas jautājumā, kas pēdējos gados ir kļuvis par vienu no aktuālākajiem jautājumiem gan ārpolitikā, gan arī iekšpolitikā.  "Vienmēr esam uzvēruši, ka mums pašiem, tāpat arī  ES un NATO ir jāstiprina kapacitātes stratēģiskās komunikācijas jomā. Un konkrēti par ES darbībām – vēl vairāk -  uzskatu, ka EU EAST StratCom Task Force operatīvā grupa ir jāpaplašina. Cīņa pret propagandu un demagoģiju būs efektīva vienīgi tad, ja darbosimies kopā ar saviem partneriem ES un NATO," tā M. Kučinskis.

Tiek uzsvērts, ka cīņas pret propagandu un stratēģiskās komunikācijas nozīmē ir atspoguļota gan Valsts Aizsardzības  koncepcijā, gan arī M. Kučinska valdības deklarācijā.

"Deputātes Grigules rīcība – apzināta, vai nekompetenta, ir pretrunā ar mūsu valsts  interesēm, un no tās es kategoriski norobežojos," uzsver Ministru prezidents.

Tāpat viņš aicina Zaļo un zemnieku savienības sastāvā esošās Latvijas Zemnieku savienības biedrus izvērtēt deputātes I. Grigules rīcību.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI