DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RJA topošais rektors Mels Kenijs informēs par aktualitātēm BREXIT jautājumā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Š.g. 7. novembrī plkst. 13:00 Rīgas Juridiskās augstskolas rektora amata kandidāts profesors Mels Kenijs (Mel Kenny) izstāsies ar savu lekciju “Brexit: miljons dažādu jautājumu”, kurā informēs par pēdējā laika aktualitātēm, kā arī 2016. gada 4. novembra Londonas Augstās tiesas lēmumu, ar ko tā noteica, ka parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sākšanu no Eiropas Savienības (ES).

Pasākumā piedalīsies arī Viņa Ekselence Lielbritānijas diplomātiskās misijas Latvijā vadītājs Tims Kolijs (Tim Colley), kas pēc lekcijas dalīsies savās pārdomās, kā arī sniegs atbildes uz diskusijā uzdotajiem jautājumiem.

Savā uzrunā M.Kenijs runās par Brexit iespējamajiem pozitīvajiem efektiem gan ES, gan Lielbritānijai, kā arī par to, vai šobrīd vēl iespējams kāds kompromiss. Tāpat tiks aplūkota arī Latvijas situācija un Latvijas iedzīvotāju intereses Brexit gadījumā. Kā norāda Mels Kenijs: "Referendumam sekoja plašas debates, kurās no vienas puses diskutēja "eiroskeptiķi" par negatīvo ietekmi gadījumā, ja Lielbritānija paliks ES. Savukārt otra puse diskutēja par riskiem, kas būs, Lielbritānijai izstājoties no ES. Turklāt Brexit notiek laikā, kad ES ir ļoti ievainojama, proti, risina bēgļu krīzes jautājumus, turpinās Eirozonas krīze un Krievijas agresija. Tāpat arī vilšanās ES nav bijusi tik liela kā tagad."

Pasākums notiks angļu valodā Rīgas Juridiskās augstskolas telpās.

Laura Majevska
RJA sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI