DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesneši no Latvijas iepazīstas ar kolēģu darbu Dānijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Valsts administrācija” projekta „Pieredzes apmaiņa ar Ziemeļvalstu tieslietu sektora institūcijām tiesu jautājumos” ietvaros Latvijas delegācija pabija pieredzes apmaiņas vizītē Kopenhāgenā, Dānijā.

No 2016.gada 13.septembra līdz 16.septembrim pieredzes apmaiņas vizītē uz Dāniju devās Liepājas tiesas tiesnese Aiva Daidere, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesis Jānis Stūrmanis, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Svetlana Beļajeva un Tiesu administrācijas Tiesu un zemesgrāmatu departamenta Tiesu iestāžu informācijas sistēmas nodaļas vadītāja vietnieks Madars Plepis.

Pieredzes apmaiņas vizītes laikā Latvijas delegācija apmeklēja Dānijas Tiesu administrāciju, Frederiksbergas rajona tiesu, Kopenhāgenas tiesu un Austrumdānijas Augsto tiesu (Østre Landsret). Tiesnešiem klātienē bija iespēja iepazīties ar kolēģu darba organizāciju tiesā, uzzināt vairāk par tiesnešu specializāciju un noslogotība, kā arī gūt priekšstatu par tiesnešu palīgu pienākumiem Dānijā.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma "Valsts administrācija" darbojas ar mērķi veicināt darba metožu harmonizēšanu valsts pārvaldes sektorā. Programma atbalsta mācību vizītes, prakses iespējas un kontaktu dibināšanu un uzturēšanu starp valsts sektora darbiniekiem. Atbalstu piešķir projektiem, kuros iesaistītas vismaz trīs valstis no Ziemeļvalstu-Baltijas reģiona (Dānija, Igaunija, Īslande, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija). Programma sedz līdz pat 60% no ceļa un uzturēšanās izmaksām.

Dace Ezeriete
Tiesu administrācija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI