DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Mācību gadu uzsāk Sociālās integrācijas valsts aģentūras profesionālās rehabilitācijas iestādes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šogad Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā mācību gadu sāks 330 izglītojamie. No tiem lielākajai daļai piešķirta invaliditāte vai tā prognozējama nākotnē.

Specifiskās mērķauditorijas dēļ mācību process SIVA koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā atšķiras no vispārējās izglītības iestādēm.  Lielāka uzmanība tiek pievērsta individuālai pieejai mācību procesa laikā, saturīgā brīvā laika pavadīšanai, piedaloties dažādās sporta aktivitātēs un interešu pulciņos, izglītojamo funkcionālā stāvokļa uzlabošanai un rehabilitācijai.

Atšķiras arī atbalsta personāls. Ar izglītojamajiem strādā ne tikai pedagogi un lektori, bet arī sociālie darbinieki, psihologi, ārsti, fizioterapeiti, ergoterapeiti, kultūras pasākumu organizatori un citi speciālisti. Jāatzīmē, ka ar katru gadu SIVA izdodas piesaistīt arvien zinošākus un izglītotākus speciālistus – doktorantus, dažādu starptautisku projektu dalībniekus, zinātniekus, pētniekus, trenerus un dažādu organizāciju un sociālu kustību biedrus.

Šogad profesionāļu klātbūtne būs īpaši svarīga, uzsākot jauniešu ar ļoti smagām diagnozēm profesionālo rehabilitāciju.  

"Izglītība – tas ir ceļš uz labklājību, ceļš uz neatkarīgu dzīvi un pašrealizāciju. Mēs darām visu iespējamo, lai cilvēki pie mums justos komfortabli un lai iegūtu šeit profesiju, darba iemaņas un prasmes visai turpmākajai dzīvei", uzsver Ilona Jurševska, SIVA direktore.

SIVA izglītojamos un personālu ar jauna mācību gada uzsākšanu sveica arī labklājības ministrs Jānis Reirs un Jūrmalas pilsētas domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Dace Riņķe.

Uzņemšana SIVA koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā turpinās arī septembrī. Cilvēkiem ar invaliditāti un prognozējamo invaliditāti mācības finansē valsts, pērējiem interesentiem izglītības programmas pieejamas par maksu.

Māra Mičule, SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI