DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūnijā sasniegts jauns eParakstīšanas rekords

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada jūnijā drošs elektroniskais paraksts lietots 371 783 reizes un kopš eParaksta ieviešanas Latvijā tas ir lielākais eParaksta lietošanas reižu skaits viena mēneša laikā. Pagājušajā mēnesī eParaksts lietots par 8% vairāk nekā maijā, par nepilniem 35% vairāk nekā pērnā gada jūnijā un par 118 000 vairāk nekā visā 2011.gadā kopumā.

Kopumā eParaksts jūnijā lietots reizi septiņās sekundēs. Salīdzinoši pērnā gada novembrī, kad tika sasniegts desmit miljonais eParakstītais dokuments kopš eParaksta ieviešanas Latvijā, eParaksts tika lietots reizi desmit sekundēs.

Īpaši aktīvi eParakstu lietojuši eID kartes lietotāji, jūnijā parakstoties 55 884 reizes, kas ir par 17% vairāk nekā maijā un par 71,7% vairāk nekā gadu iepriekš jūnijā. Tas ir līdz šim lielākais ar eID karti radīto eParakstu skaits mēneša laikā.

Arī ar virtuālo eParakstu jūnijā parakstīts rekordliels skaits dokumentu – 79722. Tas ir par 10% vairāk nekā maijā un par 42% vairāk nekā pērnā gada jūnijā. Attiecībā pret maiju būtiski pieaudzis arī virtuālā eParaksta jauno lietotāju skaits.

eParaksta lietošanas intensitātes pieaugums jūnijā skaidrojams ar to, ka jūnijā beidzās likumā noteiktais termiņš, līdz kuram komersanti pamatkapitāla denomināciju varēja veikt, izmantojot Komerclikumā noteiktos atvieglojumus. Uzņēmumu reģistrā iesniegto elektroniski parakstīto dokumentu skaits jūnijā bijis ievērojami lielāks kā iepriekšējos mēnešos.

"Klientu ieradumi mainās un arvien vairāk tiek izmantota iespēja formalitātes kārtot attālināti, ko pierāda UR statistika, proti, elektroniski parakstīto pieteikumu skaits, salīdzinot ar gada sākumu, jūnijā ir dubultojies," norāda LR Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere.

Mārketinga daļas vadītāja
VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI