DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šodien iestādīti 1780 pērn, lietojot eParakstu, saudzētie koki

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien eParaksta komanda kopā ar 2015.gada aktīvākajiem eParaksta lietotājiem Latvijas Valsts mežā iestādīja 1780 jaunus kociņus. Aptuveni šāds koku skaits 2015. gadā saudzēts, nedrukājot un nepavairojot papīra formāta dokumentus, bet parakstot tos digitāli, izmantojot drošu elektronisko parakstu, ko izsniedz VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC). Jaunie kociņi iestādīti Latvijas Valsts mežā Silvas novadā.

LVRTC eParaksta komanda jau ceturto gadu iesaistās VAS Latvijas Valsts meži rīkotajās Meža dienās, taču pirmo reizi tika iestādīts tiks liels jauno kociņu skaits.

2015. gads eParakstam ir bijis īpaši ražīgs, jo gada laikā ar visiem eParaksta nesējiem eParaksts izmantots vairāk nekā 3.2 miljons reižu. Salīdzinoši, 2014.gadā saudzēti 1248 koki, 2013.gadā – 991 koks, 2012.gadā - 658 koki, bet 2011.gadā – 140 koki. eParaksta lietošanas dinamika un attiecīgi arī saudzēto koku skats ik gadu pieaug un šī gada pirmajos četros mēnešos  eParaksta lietotāji saudzējuši jau 800 kokus. Ikviens interesents var sekot līdzi saudzēto koku skaitam portālā www.eParaksts. lv, kur šī informācija tiek atjaunota reizi piecās minūtēs. Vidēji eParaksts šogad tiek izmantos reizi 8 sekundēs.

"Saudzēto koku stādīšanas aktivitāte ir eParaksta "zaļā komponente" un veids, kā palīdzēt sabiedrībai ieraudzīt ne vien finanšu un laika ietaupījumu, ko nodrošina eParaksta lietošana, bet to pienesumu, ko katrs no mums var sniegt, lai saudzētu un vairotu  Latvijas zaļo zeltu," uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Vislielāko pienesumu koku saudzēšanai pēdējo piecu gadu laikā nodrošinājuši LVRTC eParaksta viedkartes lietotāji – komersanti, valsts un pašvaldību iestādes. Lietojot eParakstu viedkartē, kopš 2012. gada līdz šim brīdim saudzēti 2652 koki. LVRTC eParaksta viedkartei seko virtuālais eParaksts ar šajā paša periodā saudzētiem 938 kokiem, bet, lietojot eParakstu eID kartē, kopš tās ieviešanas saudzēti 459 koki.

"Kā pozitīvu pērnā gada tendenci, kas turpina pieaugt arī šogad, redzam to, ka cilvēki ar vien vairāk izmanto e-pakalpojumus, kārto darījumus un sadzīviskus jautājumus attālināti, izmantojot eParakstu. Lēnām, bet stabili  pieaug eParaksta lietošanas reižu skaits gada laikā tieši privātpersonu vidū. Tas nozīmē, ka tie, kuri ir atklājuši eParaksta lietošanas priekšrocības, turpina tās izmantot dažādās dzīves situācijās," norāda LVRTC Mārketinga daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Koku stādīšanā šogad piedalījās arī LR Uzņēmu reģistra, Valsts ieņēmu dienesta (VID), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), kā arī Valsts reģionālas attīstības aģentūras (VRAA) un Rīgas domes pārstāvji. Kā ziņotos iepriekš, pērn tieši VID bija valstī aktīvākais eParaksta lietotājs, saudzējot 242 kokus. Otro vietu ieņēma Rīgas Dome ar 75 saudzētiem kokiem, bet  trešo – LR Uzņēmumu reģistrs ar 63 saudzētiem kokiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI