DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

IeM Nodrošinājuma valsts aģentūras un Informācijas centra pārstāvji tikušies ar Ropažu pašvaldību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 3.februārī Patvērumu meklētāju izmitināšanas centra „Mucenieki” telpās notika Nodrošinājuma valsts aģentūras, IeM Informācijas centra un Ropažu domes pārstāvju tikšanās.

Tikšanās notika pēc Nodrošinājuma valsts aģentūras iniciatīvas, uzklausot Ropažu novada deputātu izteiktos ierosinājumus un vēlmes 28.janvāra tikšanās laikā ar Iekšlietu ministrijas vadību. Tajā piedalījās Ropažu domes priekšsēdētājs Z.Blaus, arhiteksts A.Linde, domes deputāti R.Gremze, J.Grigalūns, Pašvaldības policijas priekšnieks D.Veļičko, Mutifunkcionālā centra vadītāja D.Jokše, Nodrošinājuma valsts aģentūras direktors Ē.Ivanovs un IeM Informācijas centra Informāciju un komunikācijas tehnoloģiju departamenta vadītājs A.Kovaļevskis.

Vispirms Ropažu novada deputātus NVA pārstāvji iepazīstināja ar nesen IeM īpašumā iegūto "Bundulīšu" ēku, tās pašreizējo stāvokli un pārrunāja tās pārbūves plānus patvēruma meklētāju centra vajadzībām. Sarunas laikā tika apspriesta arī iespēja daļā ēkas izvietot Ropažu novada Mucenieku multifunkcionālo centru. Tajā varētu tikt izvietota bibliotēka, lasītava, datortelpa, kā arī virtuve, kurā topošās un jaunās māmiņas un arī bērni varētu apgūt ēst gatavošanas prasmes. Tika pārrunātas arī iespējas izveidot apspriežu telpu un īpašu telpu, kurā Mucenieku iedzīvotāji varētu tikties ar Bāriņtiesas pārstāvjiem un juristiem. Tā kā blakus šai ēkai atrodas Mucenieku stadions, deputāti izteica vēlmi paredzēt nelielu telpu arī sporta inventāra uzglabāšanai.

Tuvākajā nākotnē Ropažu dome un Ropažu pašvaldības policija plāno palielināt novērošanas kameru skaitu ciematā. Tas nepieciešams, lai veiktu gan preventīvos sabiedriskās kārtības pasākumus, gan iespējami ātri reaģētu uz jau notikušajiem iespējamajiem konfliktiem vai negadījumiem. Šodien tika pārrunātas iespējas izvietot pašvaldības kameru serverus centra dežūrtelpās, kā arī videonovērošanas attēlus "izvadīt " uz "Mucenieku" apsardzes ekrāniem. Arī tas palielinātu iespēju ātrāk reaģēt uz ikvienu notikumu ciemata teritorijā.

Tikšanās laikā gan deputāti, gan IeM pārstāvji izteica cerību, ka abos jautājumos tiks rasts abpusēji izdevīgs un racionāls risinājums, no kura ieguvēji būs arī Mucenieku ciemata iedzīvotāji.

Ieva Rekšņa
Nodrošinājuma valsts aģentūras
Administratīvās nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI