DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidenta paziņojums par jauna Ministru kabineta veidošanas gaitu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Decembra sākumā es izvirzīju nosacījumus un aicināju Saeimā pārstāvētās politiskās partijas līdz gada beigām piedāvāt Ministru prezidenta amata kandidātus, iespējamos koalīcijas modeļus un redzējumu valstij būtisku jautājumu risināšanā.

Šajā laikā esmu turpinājis sarunas ar politiskajām partijām un šodien, gada beidzamajā darba dienā, vēlos darīt zināmu savu skatījumu par jaunās valdības veidošanas gaitu.

Joprojām nešaubos, ka šajā Saeimā ir iespējams izveidot stabilu un rīcībspējīgu koalīciju, kura spēs izlēmīgi rīkoties un atrisināt valsts attīstībai svarīgus un neatliekamus jautājumus. 

Beidzamajās Saeimas vēlēšanās pārliecinošu balsu vairākumu ieguva līdzšinējo koalīciju veidojošās labēji centriskās partijas. Latvijas tauta vēlēšanās atkārtoti deva uzticību Vienotībai, Zaļo un zemnieku savienībai un Nacionālajai apvienībai turpināt iesākto darbu. Mana pārliecība sarunās ar politiskajām partijām nav mainījusies. Koalīcijā jābūt visām šīm partijām.

Es devu iespēju partijām vienoties un rast stabilas un rīcībspējīgas koalīcijas modeli. Politiskās partijas šo iespēju nav izmantojušas.

Jaunajai valdībai ir nepieciešama Saeimas vairākuma uzticība. Saeimā pārstāvētās politiskās partijas ir atbildīgas par to, lai Latvijā tiktu izveidota stabila un rīcībspējīga valdība. Tāpēc aicinu partijas rīkoties valstiski atbildīgi un politiski drosmīgi.

Esmu pārliecināts, ka politiskajās partijās ir daudz profesionālu cilvēku, kuri spēj uzņemties atbildību. Tādēļ, izmantojot visas man Satversmē piešķirtās tiesības, es uzņemos iniciatīvu Ministru prezidenta amata kandidāta izraudzīšanā.

Mainot sava ieplānotā atvaļinājuma grafiku, jau nākamnedēļ uzrunāšu iespējamos kandidātus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI