DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Rīgā notiks seminārs „Humānā palīdzība un starptautiskās humanitārās tiesības: Ukrainas pieredze”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
15. maijā no plkst. 9.00 līdz 16.30 Rīgas Juridiskajā augstskolā (RJA) notiks Ārlietu ministrijas, Rīgas Juridiskās augstskolas un starptautisko universitāšu asociācijas NOHA (Network on Humanitarian Action) un Eiropas Komisijas kopīgi organizēts seminārs „Humānā palīdzība un starptautiskās humanitārās tiesības: Ukrainas pieredze.”

Seminārs piedāvās iespēju interesentiem uzzināt par humānās palīdzības sniegšanas galvenajiem principiem un specifiku, kā arī aplūkot humānās palīdzības un starptautisko humanitāro tiesību būtību. Semināra laikā tiks piedāvāts ieskats šo principu pielietošanai praksē, analizējot šobrīd aktuālo humanitārās krīzes situāciju, kas ir izveidojusies Ukrainā. Par pastāvošajiem izaicinājumiem palīdzības sniegšanā būs iespēja uzklausīt ANO, Sarkanā Krusta, Eiropas Savienības institūciju un citu ekspertu viedokļus.

Pasākumā aicināti piedalīties studenti, mācībspēki, valsts pārvaldes, NVO un privātā sektora pārstāvji, kā arī mediju pārstāvji. Seminārs notiks angļu valodā.

Interesenti dalībai seminārā var reģistrēties, nosūtot vārdu, uzvārdu, amatu un organizāciju, kā arī īsu pieteikumu uz e-pastu: seminar-noha@rgsl.edu.lv.

Seminārs notiks Rīgas Juridiskajā augstskolā, Rīgā, Strēlnieku ielā 4k-2, W-42 telpā.

Plašāku informāciju par semināru var iegūt RJA mājaslapā: http://www.rgsl.edu.lv/lv/news-and-events/716/seminars-par-humano-palidzibu-un-starptautiskajam-humanitarajam-tiesibam-ukrainas-pieredze

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI