DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Cēsu Centrālajā bibliotēkā sākas renovācija

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Cesis24.lv

Kopš 1955.gada Cēsu bibliotēkas centrālā ēka atrodas Raunas ielā, taču bibliotēkas vēsture Cēsīs ir daudz senāka. Arhīva dokumentos un publicētajos materiālos atrodamā informācija liecina, ka publiskā bibliotēka Cēsīs darbojusies jau 1902.gadā, un jau no 1903.gada tā saņem finansējumu no Cēsu pilsētas domes.

Cēsu novada pašvaldība ir iecerējusi rekonstruēt un paplašināt ilgus gadus kalpojušo Centrālo bibliotēku un labiekārtot arī apkārtējo teritoriju, tai skaitā rekonstruēt Noliktavas ielas posmu. Tas ļaus izveidot daudzfunkcionālu reģiona un novada bibliotēku, dažādot un paplašināt tās pakalpojumu klāstu.

"Cēsīs daudz dara pilsētas kultūrvides sakārtošanā, tostarp piesaistot arī ES līdzekļus. Līdz šim ar ES fondu finansiālo atbalstu atjaunota Cēsu jaunā pils, sakārtotas vairākas ielas, top Vidzemes mūzikas un kultūras centrs. Arī bibliotēka ir nozīmīgs kultūrvides objekts, kuru renovējot, pilsētas tēls kļūs vēl pievilcīgāks," atzīst Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktores vietniece Sandra Cakule.

VRAA un Cēsu novada pašvaldības parakstītā vienošanās par projekta "Cēsu Centrālās bibliotēkas ēkas renovācija un pieejamības nodrošināšana" īstenošanu paredz, ka bibliotēkas renovācija jāpabeidz līdz 2014.gada 31.decembrim.

Projekta kopējās izmaksas ir 2 051 067 lati, t.sk. attiecināmās izmaksas 1 998 742 lati, kur ERAF finansējums - 1 698 930 latu, valsts budžeta līdzekļi - 44 971 lats un pašvaldības līdzfinansējums - 254 841 lats.

Projekts tiks īstenots aktivitātē "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai".

Plašāka informācija par VRAA administrētajām ES fondu aktivitātēm pieejama mājas lapā www.vraa.gov.lv.

Informāciju sagatavoja: Edīte Olupe,
Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja
Tālr. 67079030

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI