DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavpils novadā sakārto lauku ceļus

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: VRAA

Daugavpils kā liela novada centrs ir vieta, kur koncentrēti daudzi uzņēmumi, valsts un pašvaldības iestādes, tādēļ tai jābūt ērti sasniedzami arī novada iedzīvotājiem. Tikpat būtiska ir arī ceļu un ielu infrastruktūras kvalitāte novada pagastos un to centros, un tieši ceļu kvalitāte ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem gan pakalpojumu pieejamībai, gan saimnieciskās darbības attīstībai, gan iedzīvotāju mobilitātei kopumā.

Veicot ceļu un ielu rekonstrukciju vairākos pagastos, izveidojot vai atjaunojot asfalta segumu 6,28 km garumā un rekonstruējot ielu asfalta segumu gandrīz 3 km garumā, paredzēts sakārtot ceļu un ielu infrastruktūru Ambeļu, Kalkūnes, Līksnas, Naujenes, Sventes, Tabores un Višķu pagastā, kur tiks sakārtots arī ceļš līdz Višķu tehnikumam.

Gandrīz divus miljonus latu plānots apgūt līdz nākamā gada 31.decembrim, kad projektam vajadzētu būt pabeigtam.

Kopējās projekta izmaksas ir 1 919 883,77 lati, t. sk. ERAF finansējums – 1 273 417 lati, valsts budžeta dotācija - 57 596,51 lats un pašvaldības budžeta līdzekļi - 588 870,26 lati.

Projekts "Daugavpils novada pašvaldības ceļu un ielu rekonstrukcija saimnieciskās darbības attīstības sekmēšanai" tiks īstenots aktivitātē "Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai". Vienošanos par tā īstenošanu ar Daugavpils novada domi Valsts reģionālās aģentūras vadība parakstījusi 18.jūnijā.

Informāciju sagatavoja: Edīte Olupe,
Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja
Tālr. 67079030

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI