DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Krāslavas ielas – par 4 km labākas

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts reģionālās attīstības aģentūra 18.jūnijā parakstījusi vienošanos ar Krāslavas novada domi par vairāku ielu rekonstrukciju. Projekts „Krāslavas novada ceļu tīkla rekonstrukcija uzņēmējdarbības veicināšanai, 2.kārta” paredz veikt Izvaltas, Rīgas, Vienības, Latgales, Vasarnieku, Sauleskalna un Vītolu ielas posmu rekonstrukciju 3,9 kilometru kopgarumā.

Rekonstruējot ielas, Krāslavā beidzot būs arī pirmie luksofori – tie tiks ierīkoti satiksmes organizēšanai Latgales un Vienības ielas krustojumā. Tiks ierīkotas arī gājēju ietves, lietus ūdens kanalizācija, izbūvēts ielu apgaismojums, uzstādītas ceļa zīmes un drošības barjeras, izveidots ielu marķējums, labiekārtota teritorija.

Sakārtota ielu infrastruktūra būs būtisks priekšnosacījums labvēlīgas uzņēmējdarbības vides izveidei un nodrošināšanai. Uzlabosies arī dažādu pakalpojumu pieejamība Krāslavas iedzīvotājiem, jo šajās ielās atrodas izglītības, veselības aprūpes, sociālās palīdzības, kultūras un sporta iestādes.

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 3 073 251,96 lati, t. sk. ERAF finansējums - 2 612 264,17 lati, kas ir 85% no kopējām projekta izmaksām, valsts budžeta dotācija - 115 246,94 lati un pašvaldības budžeta līdzekļi - 345 740,85 lati.

Projekts tiek īstenots aktivitātē "Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai", un to plānots pabeigt līdz 2014.gada februārim.

Informāciju sagatavoja Edīte Olupe,
Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja
Tālr. 67079030

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI