DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pēc gada Rīgā būs vairāk nekā 500 jaunas vietas bērnudārzos

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tas būs iespējams, realizējot ES līdzfinansētu projektu, kurš paredz uzlabot pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūru, renovējot un pielāgojot bērnudārzu vajadzībām četras ēkas Rīgā. Lai projektu īstenotu, Valsts reģionālās attīstības aģentūra 5.jūnijā, parakstīja vienošanos ar Rīgas domi.

"Paraugoties uz pēdējo mēnešu laikā noslēgtajiem līgumiem ar pašvaldībām, gribētos teikt, ka Latvijā iestājies bērnudārzu būvniecības un renovācijas bums, - "Cerībiņa" Saldū, "Pienenīte" Alūksnē, "Kārliena" Valmierā, "Saulīte" Ogrē, "Ābelīte" Kuldīgā, "Rūķītis" Rēzeknē, bērnudārzs rekonstruētās ēkās Tukumā. Nu tiem pievienojas arī četri bērnudārzi Rīgā, kur vietu trūkums pirmsskolas izglītības iestādēs ir visakūtākais, " tendences ERAF struktūrfondu līdzekļu apguvē iezīmē VRAA direktores vietniece Sandra Cakule.               

Maskavas ielā 256 un Slokas ielā 130 tiks veikta ēku renovācija, pielāgojot tās bērnudārzu vajadzībām, vietas pirmsskolas izglītības grupu izvietošanai tiks izveidotas arī Rīgas 95.vidusskolas ēkā Vienības gatvē 178 un Ezerkrastu vidusskolas ēkā Malienas ielā 89.

Kopumā tiks radītas 25 jaunas grupas 548 pirmsskolas vecuma bērniem, būs arī 72 jaunas darbavietas bērnudārzu personālam. Projekta ietvaros paredzēts veikt gan būvniecības darbus, gan energoefektivitātes pasākumus (siltināt jumtus un fasādes, nomainīt logus un ārdurvis), iegādāt aprīkojumu un iekārtas, labiekārtot teritoriju.

Projekta īstenošanai paredzēti gandrīz 2 miljoni latu: kopējās projekta izmaksas ir 1 900 293,33 lati, no tām attiecināmās izmaksas - 1 765 000 latu, no kurām 85% ir Eiropas reģionālās attīstības finansējums - 1 500 250 latu, valsts budžeta dotācija - 39 712,50 lati un pašvaldības līdzfinansējums - 264 750 latu.

Projekts tiks īstenots ERAF aktivitātē "Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros".

                       

Informāciju sagatavoja:
Edīte Olupe,
Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja, tālr. 67079030

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI