DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ekonomiskās aktivitātes veicināšanai reģionā darbu sāks Latgales uzņēmējdarbības centrs

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ar uzņēmēju un valsts iestāžu pārstāvju diskusiju par uzņēmējdarbības attīstības iespējām reģionā, piektdien Daugavpilī darbu sāks plāna „Iespēju Latgale” ietvaros izveidotais Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC).

Lai piedalītos LUC atklāšanas pasākumos un ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem pārrunātu ekonomiskās aktivitātes veicināšanu, Daugavpili piektdien apmeklēs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

"Centrs iecerēts kā vienas pieturas aģentūra uzņēmēju atbalstam un tas veidos vienotu konsultāciju tīklu, lai palīdzētu uzņēmīgiem latgaliešiem īstenot savas ieceres un tādējādi veicināt arī visa reģiona ekonomisko attīstību," stāsta E.Sprūdžs. Ministrs piebilst, ka tādējādi ir īstenota Latgales rīcības plānā iekļautā ideja par pārnozaru uzņēmējdarbības atbalsta institūcijas izveidi Latgalē.

LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, un, balstoties uz tiem, iecerēts veidot teritoriālo tīklu Latgales reģionā ar birojiem Daugavpilī, Balvos un Rēzeknē, nodrošinot speciālistu pieejamību reizi nedēļā katrā no šīm pašvaldībām.

Mērķauditorija ir jaunieši, potenciālie un esošie uzņēmēji, pašvaldību speciālisti un iespējamie investori, kuri Latgales uzņēmējdarbības centrā varēs saņemt konsultācijas par Eiropas Savienības fondu un uzņēmējdarbības atbalsta programmu pieejamību. Iecerēts rīkot motivācijas un apmācības pasākumus topošajiem uzņēmējiem, kā arī konsultēt par e-pakalpojumu izmantošanu.

Kā vēl viena aktivitāte iecerēts "birokrātijas gids" - konsultācijas par valsts institūciju pakalpojumiem. 

LUC atklāšanas diskusija notiks plkst. 13.00 Daugavpils universitātē un tajā piedalīsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes pārstāvji, uzņēmēji un studenti. Pasākumā savu viedokli paudīs arī Valsts reģionālās attīstības aģentūras, Latvijas Lauku konsultāciju centra, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvija Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Diskusijas tiešraidi varēs vērot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājas lapā internetā www.varam.gov.lv.

Maija Pētermane
ministra preses sekretāre
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālrunis: + 371 28622335
E-pasts: maija.petermane@varam.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI