DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Mācību materiāli Lielbritānijas un Īrijas bērniem

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 2013. gada 13. martā, Latviešu valodas aģentūra Ārlietu ministrijā nogādāja 620 latviešu valodas darba lapu komplektus „Labdien!” (1. un 2. daļa), kas aprīlī ar diplomātisko pastu ceļos pie bērniem Lielbritānijā un Īrijā. Katra diasporas nedēļas nogales skola Lielbritānijā un Īrijā saņems 20 bezmaksas komplektus, bet 50 komplekti būs pieejami šo valstu vēstniecībās vecākiem, kuru bērniem nav iespējams apmeklēt latviešu skolas.

Citu valstu diasporas skolas, kas vēl nav pieteikušās bezmaksas darba lapām latviešu valodas apguvei, to joprojām vēl var izdarīt, rakstot uz e-pastu aija.otomere@valoda.lv. Par darba lapu nosūtīšanu skolām pašām ir jāparūpējas. Darba lapas var rezervēt un uzglabāt Latviešu valodas aģentūrā līdz rudenim.

Latviešu valodas aģentūra izveidota 2009. gada 1. jūlijā, apvienojot Valsts valodas aģentūru un Latviešu valodas apguves valsts aģentūru. Tās mērķis ir nostiprināt latviešu valodas – Latvijas Republikas valsts valodas un Eiropas Savienības oficiālās valodas – statusu un sekmēt ilgtspējīgu attīstību. Viena no Latviešu valodas aģentūras funkcijām ir sniegt atbalstu latviešu diasporai ārvalstīs latviešu valodas apguvē un valodas saglabāšanā.

Aija Otomere
Latviešu valodas aģentūras
diasporas projektu koordinatore
Mob. +371 29867260
Twitter: LVA_DIASPORA
www.valoda.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI