DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Zemkopības ministrija vēršas pret nacionālajiem tirgotājiem, tirgotāji sūdzas premjeram

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) jau vairāk nekā 10 gadus uzskata, ka jāatbalsta ne tikai vietējie ražotāji, bet arī vietējie tirgotāji, kas palīdz nodrošināt iedzīvotājus tuvu mājām ar pārtiku, piedāvājot preču daudzveidību un pārdodot vietējo mazo pārtikas ražotāju produkciju.

Objektīvu iemeslu dēļ lielajām tirdzniecības ķēdēm ir sarežģīti pārdot mazos daudzumos preces, kas tiek piegādātas nevienmērīgi. Toties mazais tirgotājs ir pretimnākošs un vienkāršāk sasniedzams.

Turpretī Zemkopības ministrija (ZM) ir nolēmusi ne tikai neatbalstīt vietējos tirgotājus, bet vēl vairāk - vērsties pret vietējiem tirgotājiem, izslēdzot tos no pārtikas nozares politikas veidošanas, atļaujot tajā piedalīties tikai lielākajām starptautiskajām pārtikas tirdzniecības ķēdēm.

Protams, šīs ķēdes ir LTA dalībnieki. Taču pilnīgi nepieņemami, ka no dialoga tiek izslēgti visi vietējie pārtikas tirgotāji, tai skaitā "Aibe", "Elvi", "Ķekava", "LATs", "Mego", "Top" un "Vesko". Tāpat no dialoga pārtikas nozarē tiek izslēgti LTA sastāvā esošie ēdināšanas uzņēmumi un pārtikas ražotāji.

Pilnīgi neizprotama ir ministrijas nostādne attiecībā par Latvijas politiku Eiropas Savienībā (ES), jo tirdzniecības nozarē tikai LTA pārstāv mūsu valsti ES Pārtikas, uztura un veselības komitejā.

LTA uzskata, ka valdības programmā ir vietējo uzņēmumu atbalstīšana un, ja ZM vēršas pret vietējiem, tad valdības vadītājam vajag ieviest kārtību. Tāpēc LTA ir aizsūtījusi sūdzību Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI