DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2009
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Paraksta vienošanos par ārlietu padomnieku Rīgas mēram

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
29.septembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis ar Rīgas Domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu parakstīja Sadarbības līgumu par ārlietu padomnieku Rīgas Domes priekšsēdētājam. Ārlietu ministrija par Rīgas mēra Nila Ušakova ārpolitisko padomnieku nozīmējusi līdzšinējo Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību departamenta Krievijas nodaļas padomnieku Juriju Pogrebņaku.

20.jūlijā Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikšanās laikā ar Rīgas Domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu vienojās rast iespēju deleģēt ārpolitisko padomnieku no Ārlietu ministrijas puses darbam Rīgas Domē. "Latvijas galvaspilsētas darbības lauks ir plašs, tāpēc vienojāmies par ministrijas ārpolitiskā padomnieka deleģēšanu Rīgas Domē, līdzīgi kā ārpolitiskais padomnieks ir norīkots pie Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētāja un Ministru prezidenta," norādīja ārlietu ministrs M. Riekstiņš.

Jurijs Pogrebņaks Ārlietu dienestā ir kopš 1995.gada, strādājis NVS un Centrāleiropas valstu nodaļās, bijis Latvijas vēstniecības Čehijā 1.sekretārs. Pēc atgriešanās no Prāgas 2003.gadā vadījis Drošības politikas departamenta NATO integrācijas nodaļu līdz 2005.gadā devās strādāt uz Latvijas vēstniecību Turcijā padomnieka amatā. 2009.gadā Jurijs Pogrebņaks atgriezās Rīgā un turpināja darbu ārlietu dienestā kā padomnieks Krievijas nodaļā.

Preses centra nodaļa:
Tālr. (371) 67016 272
Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI