NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
23. septembrī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Labklājība
3
3

Pasniegtas balvas “Cilvēka izaugsmei”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Balvas “Cilvēka izaugsmei” laureāti: no kreisās – biedrības “Piedzīvojumu gars” pārstāvji Atis Ķeņģis un Ilze Bergmane, fonda “Bērnu rīts” vadītāja Jaroslava Tomaševiča, biedrības “Ieva” dibinātāja Rudīte Krūmiņa, biedrības “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns” ” valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis.

Publicitātes foto

Trešdien, 22. septembrī, Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā jau astoto reizi godināja balvu konkursa “Cilvēka izaugsmei” laureātus.

Balvu konkurss “Cilvēka izaugsmei” šajos astoņos gados ir kļuvis par skaistu tradīciju, kurā meklējam, atrodam un izceļam labo – cilvēkus un organizācijas –, kuri, pašaizliedzīgi darbojoties, ir vairojuši pozitīvo, palīdzējuši līdzcilvēkiem vai radījuši ko jaunu, padarot Latviju par labāku vietu, kur dzīvot,” akcentē Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

ASV vēstniecības Latvijā vēstnieka vietniece Ruta Elvikis akcentē: “Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība lepojas par ilggadējo sadarbību ar Pilsonisko aliansi, lai atbalstītu šo iedvesmojošo iniciatīvu. Pilsoņi, kas izvēlas sniegt palīdzīgu roku kaimiņiem un stiprina savas kopienas, ir spēcīgas, demokrātiskas nācijas sirds.”

Balva tiek pasniegta cilvēkiem, organizācijām un uzņēmumiem, kuri nesavtīgi iegulda resursus sabiedrības attīstībā un cilvēku izaugsmē.

Septiņu gadu laikā ir godināti 29 balvas “Cilvēka izaugsmei” saņēmēji. Laureātu vidū ir tādas personas kā Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja, Liepājas Neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Ceirulis, Swedbank Latvia, “Ikšķiles Brīvā Skola”, kā arī kustība #paliecmājās (#vieglipalīdzēt), nodibinājums “Bērnu slimnīcas fonds” u. c. Ar visiem konkursa laureātiem iespējams iepazīties konkursa mājaslapā, kā arī video stāstos.

Kā ik gadu, arī šoreiz balvas laureāti saņēma tēlnieces Olgas Šilovas veidoto skulptūru “Asns”, stilizētu jaunietes figūru, kas simbolizē pavasara saules pamodinātu asnu, – trauslu, bet enerģijas piepildītu. Tas tiecas augšup, pretī saulei.

Kategorijā par sociālo atbildību un filantropiju balvu saņēma Rudīte Krūmiņa, ģimenes tiesību eksperte, Ziemeļlatgales sieviešu biedrības “Ieva” dibinātāja, kā arī biedrības “Riteneitis” dibinātāja un lektore. Biedrība “Ieva” izveidota, lai palīdzētu un sniegtu atbalstu sievietēm, kuras ir cietušas no vardarbības. Tā ir pirmā šāda veida organizācija Latgalē. Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas novados Rudīte vairāk kā 10 gadu garumā organizējusi dažādas labdarības akcijas un projektus.

Kategorijā par izcilu ieguldījumu izglītībā balvu saņēma biedrība “Piedzīvojumu gars”. Biedrība kopš 2011. gada aktīvi strādā jauniešu izglītošanā, izmantojot neformālās izglītības un pieredzes izglītības metodes. Biedrība aktīvi sadarbojas ar skolām un klasēm, lai veicinātu komunikācijas, sadarbības, uz vērtībām balstītas līderības, un citas prasmes, palīdzot jauniešiem pilnvērtīgāk iekļauties sabiedrībā.

Kategorijā par izcilu ieguldījumu veselībā balvu saņēma biedrības “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns” ” valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis. Māris vada Rīgā lielāko nevalstisko organizāciju, kurā tiek sniegti sociālie pakalpojumi cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Biedrība “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns” ” rūpējas par cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem, risina viņu problēmas un veicina šo cilvēku integrāciju sabiedrībā.

Kategorijā par ieguldījumu Latvijas nākotnē balvu saņēma labdarības fonds “Bērnu rīts”. Organizācija sadarbojas ar vairāk kā 30 bērnu namiem, sociālās aprūpes centriem, atbalsta un krīzes centriem, kā arī sabiedriskajām organizācijām visā Latvijā. Fonds strādā, lai uzlabotu bāreņu un smagi slimo bērnu dzīves kvalitāti, organizējot izglītojošus un izklaidējošus pasākumus bērnu namu un sociālo aprūpes centru audzēkņiem un apgādājot šīs iestādes ar nepieciešamajām lietām un aprīkojumu, kurus nenodrošina valsts finansējums.

Rudīte Krūmiņa par savu darbu Latgales ģimeņu un sieviešu labā saņēma arī žūrijas locekļa Hamida Ladjevardi speciālbalvu.

Par balvu “Cilvēka izaugsmei”

Balva tika dibināta 2014. gadā ar mērķi akcentēt cilvēku izaugsmi jeb tautas attīstību (Human development), lai atbildētu negatīvām demogrāfiskām tendencēm, kā, piemēram, iedzīvotāju skaita sarukums, augsta ienākumu nevienlīdzība, pazemināts iedzīvotāju veselības stāvoklis un augsts bērnu institucionālās aprūpes īpatsvars. Balvas mērķis ir sekmēt iniciatīvas, kas palīdz mazināt nevienlīdzību un veicina cilvēka izaugsmi. 

Papildu informācija: http://www.cilvekaizaugsme.lv/.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI