DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Drošības ieteikumi mācību gada sākumā – vecākiem un skolēniem

Publicitātes attēls

Sākoties jaunajam mācību gadam, Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija (RVPP) aicina vecākus un skolēnus pievērst īpašu uzmanību drošībai gan pilsētā kopumā, gan skolas apkārtnē.

Aicinām vecākus pārrunāt drošības jautājumus ar savām atvasēm – gan par drošību ceļu satiksmē, gan apreibinošo vielu kaitīgo ietekmi, gan arī par citiem noteikumiem, kas jāievēro bērniem un jauniešiem, kā arī vienkārši par savstarpēju cieņu vienaudžu vidū. Būtiski, lai bērni un jaunieši būtu zinoši, ka situācijās, kad nepieciešama palīdzība, to droši var lūgt pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri patrulēs skolu apkārtnē, vai arī zvanīt uz vienoto tālruni 112.

Vēršam uzmanību, ka bērni līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atrasties uz ielas bez vecāku uzraudzības, savukārt pusaudžiem līdz 16 gadu vecumam dienas gaitas jānoslēdz līdz pulksten 22.00, kad atrasties uz ielas bez vecākiem vai pilnvarotas personas pavadības ir aizliegts.

Tā kā no rītiem un pēcpusdienās pie izglītības iestādēm būs liela skolēnu kustība, aicinām vadītājus ievērot īpašu piesardzību uz ceļa – samazināt braukšanas ātrumu un būt gataviem negaidītām situācijām. Tāpat, ņemot vērā palielināto satiksmes intensitāti pilsētā, aicinām autovadītājus savus braucienus plānot laicīgi, lai izvairītos no sastrēgumiem.

Mācību gada sākumā RVPP palielinās patruļu skaitu izglītības iestāžu tuvumā, pie stadioniem un iecienītām jauniešu pulcēšanās vietām. Tāpat plānots īstenot pārbaudes gan veikalos, gan izklaides vietās, lai pārliecinātos, ka nepilngadīgajiem netiek pārdots alkohols, enerģijas dzērieni, tabaka un citas smēķēšanas ierīces.

Ar septembri RVPP atjaunos regulāras patruļas pie skolām, stadioniem un interešu izglītības vietām, kas turpināsies visa mācību gada garumā. Pie atsevišķām izglītības iestādēm joprojām tiks nodrošināta pastāvīga policijas klātbūtne, bet citviet tiks nodrošinātas teritoriju apsekošanas vairākas reizes dienā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI